Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolovo-dýňová voňavá polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Madla Novak Madla Novak

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 508 kJ /
1 555 kcal
Bílkoviny17,52 g
Tuky123,62 g
Vláknina27,22 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,07 g
Sacharidy82,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si stolní mixer a pokud ho nemáte, tak ruční mixer. V hrnci (kde budete později vařit polévku) si rozehřejte olej a přidejte do něj cibuli, římský kmín, skořici, nové koření a nakonec i česnek, opékejte na mírném plameni pomalu, asi tak 3 minuty do světle hněda. Osolte. Krok 2: Do mixeru dejte fazole, drcená rajčata a polovičku vývaru a umixujte. Vlijte umixovanou fazolovo-tomatovou směs do hrnce na opečenou kořeněnou cibuli, přilijte zbytek vývaru a dýňového pyré. Vařte nepřikryté do zhoustnutí cca 45 minut za častějšího míchání, vařečkou oddělujte ode dna hustou usazující se hmotu. Krok 3: Po vypnutí sporáku ještě vlijte balsamico ocet, případně cayenský pepř a promíchejte. Na talířích servírujte se lžičkou zakysané smetany a posypte jednotlivé porce na sucho opraženými dýňovými semínky. Krok 4: Je to velmi hustá fazolovo-dýňová voňavá polévka plná chutí pro chladné podzimní dny. Skořice s římským kmínem (nezaměňovat s klasickým kmínem, prosím) i novým kořením vytvářejí exotické vůně po kuchyni, zejména pokud je před použitím v jídle tepelně zpracujete např. pražením či opékáním v horkém oleji.

Zveřejněno 6. 9. 2015

Poznámka autorky Madla Novak

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolovo-dýňová voňavá polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmPP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolovo-dýňová voňavá polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmPP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino::yes:

No, asi voňavá (1 lžíce drceného římského kmínu:-O, dost peprná (1/2 lžičky čerstvě mletého pepře;-) ale i, už od pohledu, dost mastná...:-)
*****
Uvařit dýňovou polévku je bleskovka... I z ČERSTVÉ dýně se dá uvařit dobrá polévka za 20 minut.
Jaksi mi uniká smysl vařit zde celou vyučovací hodinu něco, co už bylo 1x uvaříííno...:-O;-):-)

Tématické fráze:
dyňová polevka s balsamico, dynova polevka z plechovky, fazolovo dynova pomazanka, dynova polevka, rajcata v plechovce, dýňová polévka s kořením, fazolovo-dýnová pomazánka, dýňová polévka římský kmín, dýnová polévka s římským kmínem

Suroviny:
fazole červené, rajče drcené, pyré dýňové, cibule červená, česnek, olej, vývar zeleninový, římský kmín mletý, sůl, skořice mletá, koření nové koření mleté, pepř mletý, balsamico, chilli paprika čerstvá, smetana zakysaná, semínka dýňová

Přidat fotografie receptu