Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny se smetanovo-citrónovou omáčkou a lososem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 091 kJ /
3 846 kcal
Bílkoviny71,32 g
Tuky208,30 g
Vláknina24,94 g
Cholesterol 582 mg
Sodík 2,58 g
Sůl6,48 g
Sacharidy409,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Steaky lososa osolíme, opepříme a ogrilujeme celé na grilu nebo na grilovací pánvi dozlatova. Nakrájíme je na kousky a odložíme. Krok 2: Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme. Udržujeme je teplé. Krok 3: Ve středně velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme česnek, restujeme asi 1 minutu, přidáme citrónovou kůru a šťávu a restujeme další 1 minutu. Krok 4: Přidáme mouku a mícháme metlou cca 2-3 minuty. Krok 5: Přilijeme smetanu a metlou, aby se nám nevytvořily hrudky, stále mícháme dokud směs nezhoustne, cca 5 - 10 minut (pokud je směs naopak moc hustá, přidáme trochu mléka, ale opatrně, je po lžících). Krok 6: Osolíme, opepříme, přidáme cukr, promícháme. Krok 7: Směs smícháme s uvařenými těstovinami a na talíři přidáme lososa. Krok 8: Omáčka by měla být schopná "ohřát" těstoviny. Pokud jsou ale už studené, prolijeme je horkou vodou.

Zveřejněno 10. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny se smetanovo-citrónovou omáčkou a lososem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPEL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny se smetanovo-citrónovou omáčkou a lososem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPEL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: Nechce se mi v tom příliš vrtat, ale nejkratší možná doba, kterou uvádí autorka, je 7 minut (2 minuty smažit + 5 minut provářet) a to je málo :-)

zizala:
No, já vařím BEŠAMEL taky asi 10 minut...:-)

Cukr v tomhle jídle naprosto nechápu. 5-10 minut na provaření mouky v bešamelu vidím jako nedostatečné, vařila bych 15-20 minut.

Osobne bych zacala besamelem, pak ugrilovala rybu, mezi tim si dala varit vodu na testoviny a asi by mi to casove vyslo lepe. Nemusela bych udrzovat testoviy v teple, neprevarily by se a nemusela bych je eventuelne prolivat horkou vodou. Cukr chapu, protoze "americky recept", pro me bez cukru...staci dat mene citronu, ale proti gustu....

Tématické fráze:
omáčka k těstovinám s lososem, špagety se smetanovo citronovou omáčkou, těstoviny s lososem a citronem, těstoviny s omáčkou z z lososa, citronová omáčka na losova, smetanovo citronova preliv, těstoviny se smetanovou omáčkou a lososem, citronava omáčka s lososem, smetnovocitronova omáčka, tagliatelle se sýrovou omáčkou a lososem, smetanovocitronová omáčka, smetanovo cotronová omáčka, těstoviny s smetanovo u omáčkou, smetanovo houbová omáčka s citrónem, jak ohřát těstoviny

Suroviny:
losos, těstoviny, máslo, česnek, šťáva citronová, citron, mouka hladká, smetana 33%, sůl, pepř černý, cukr

Přidat fotografie receptu