Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky po portugalsku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 099 kJ /
3 131 kcal
Bílkoviny229,50 g
Tuky128,92 g
Vláknina28,54 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 677 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy204,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso. Krok 2: Všechny ingredience na omáčku rozmixujeme a nalijeme na maso, osolíme, opepříme, navrch rozložíme pár snítek tymiánu a pečeme 2 hodiny při 180−200°C, či při nižší teplotě déle (např. 150°C 3 hodiny), až je maso měkké.

Máme-li méně brambor, tak si ještě vedle v pekáčku upečeme pár brambor navíc.

Zveřejněno 11. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky po portugalsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPrQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky po portugalsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPrQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Fokuska::yes:

janek53:Jo,jo původně kanec.Trošku jsem si receptík z pořadu Kluci v akci upravila.:-O

cecilka::-D:yes:

janek53:
Nie,bolo to mlade prasa, ale behalo maratón, preto sa musí dlhšie piecť:-D:-D:-D

A ten vepř byl původem kanec, že?

Tématické fráze:
vepřové kostky, maso po portugalsku, veprove kostky recepty, vepřové kostky recept, maso po portugalsku omacka, vepřové maso po portugalsku, recepty vepřové kostky, vepřové maso po v portugalsku, vepřové kostky ??????, recepty z veprovych kostek, recept maso se zeleninou po portugalsku, omáčka po portugalsku, vepřova pečeně po portugalsku

Suroviny:
pórek, rajče, mrkev, cibule, brambory, maso vepřové, olej olivový, tymián, česnek, paprika čerstvá červená, med, bobkový list, víno bílé

Přidat fotografie receptu