Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová bublanina s ovocem

Bublanina je rychlý a snadný moučník, který stihnete připravit za pár minut. Připravit ji můžeme z kompotovaného i čerstvého ovoce, záleží jen na vás, které ovoce zrovna máte doma. Pro slavnostnější mlsání můžeme navrch dát drobenku.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akjam

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 551 kJ /
5 629 kcal
Bílkoviny119,99 g
Tuky250,06 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 581 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy715,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr, dále přidáme tvaroh, olej, mléko a vejce. Vše důkladně zamícháme, vznikne nám hladké těsto. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj připravené těsto. Na těsto naskládáme kompotované třešně. Krok 3: V míse smícháme mouku, cukr, skořici a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Ze surovin užmouláme drobenku, kterou nasypeme na třešně. Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Top 7: Nejlepší bublanina

Zveřejněno 12. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová bublanina s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRGK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová bublanina s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRGK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Luxusní

Skvělá,sladká tak akorat

lemarti: <3<3<3

Určitě pro nás méně cukru :-8 ale to dávám vždy.... je výborná, rychlá a jednoduchá. Určitě budu péci častěji

:-K:yes:

Moc dobré:-) Jako vždycky jsem dala míň cukru, posypala jsem černým rybízem a ta nakyselkavá chuť je v buchtě super! Mám uloženo a určitě jsem nedělala naposledy:-K

Já používám hrnek o obsahu 1/4 litru,ale přesnější je kuchyňská odměrka .

Bublanina vypadá dobře, ale stejně bych uvítala, kdyby byl zároveň uveden i objem jednoho hrníčku, např. 0,25 l nebo 0,3 l, protože já mám např. hrníčky o objemu 0,3 l, ale třeba v receptech Hrníčkové kuchařky je uveden objem 0,25 l.

Tématické fráze:
bublanina s ovocem a drobenkou, tvarohová bublanina s třešněmi, tvarohova bublanina, hrníčková tvarohová bublanina s ovocem, tvarohová bublanina s ovocem, hrníčková bublanina s tvarohem, hrníčková bublanina s ovocem, rybízová bublanina s tvarohem, bublanina s ovocem, bublanina s tvarohem, tvarohová bublanina s rybízem, bublanina s třešněmi a tvarohem, rychla tvarohova bublanina, hrníčková tvarohová bublanina, bublanina s tvarohem a ovocem, recept tvarohová bublanina, tvarohová bublanina s třešněmi recept, bublanina tvarohová, tvarohová bublanina s drobenkou, tvarohová bublanina s třešní

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr, tvaroh, olej, mléko, vejce, třešně, mouka hladká, máslo, cukr, skořice

Přidat fotografie receptu