Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónové řezy

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 685 kJ /
4 944 kcal
Bílkoviny48,36 g
Tuky139,09 g
Vláknina14,79 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 369 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy867,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vyložte do kříže dvěma pláty pečícího papíru (jeden vložte do pekáčku podélně, druhý vodorovně).Ve větší míse (či mixéru - food processoru) smíchejte mouku, cukr moučka a kukuřičný škrob, poté přidejte po lžících kokosový olej (neměl by být tekutý, ale ani plně ztuhlý z lednice) či na kostky nakrájené rostlinné máslo a vanilku a dobře propracujte rukama (či pulzujte sekáčkem mixéru). Mělo by vám vzniknout pěkné kompaktní těsto. Krok 2: Vložte je do formy a vytvarujte rukama do hladké placky. Po krajích je vhodné těsto "zvednout" asi 1 cm do výšky, aby okraje vytvořily mističku, do které následně vlijete náplň. Alternativně můžete nechat korpus rovný (tak obvykle dělávám řezy já) a místo okrajů těsta jako "formu" držící náplň použít listy pečícího papíru, při vlévání náplně však musíte dávat pozor, aby nenatekla i pod korpus. Nijak se s tím nestresujte, nějak to dopadne... Krok 3: Těsto dejte na půl hodiny tuhnout do mrazáku či do lednice a troubu předehřejte na 180°C. Krok 4: Po půl hodině vložte korpus do trouby a pečte asi 25 minut. Poté vyndejte z trouby a nechte plně vychladnout ve formě. Krok 5: Když korpus chladne, můžete začít připravovat náplň. Krok 6: Do většího rendlíku či do středního hrnce dejte vodu a rozmíchejte v ní agar. Krok 7: Přiveďte k varu a na středním plameni vařte asi 7 minut. Krok 8: Cukr mezitím dobře promněte prsty s citrónovou kůrou a v jiné míse prošlehejte citrónovou šťávu s kukuřičným škrobem. Krok 9: Po sedmi minutách vsypte do vařícího se agaru citrónový cukr a špetku kurkumy kvůli barvě a míchejte asi 2 - 3 minuty, dokud se cukr plně nerozpustí. Krok 10: Poté vlijte citrónovou šťávu s kukuříčným škrobem a mandlové mléko. Krok 11: Snižte teplotu a na mírném plameni za častého míchání vařte ještě asi 5 minut, dokud směs lehce nezhoustne. Krok 12: Sejměte z ohně, nechte chviličku (minutu, dvě) chladnout a poté náplň vlijte do korpusu (který je stále ve formě). Ujistěte se, že pečící papír všude "těsní" - přiléhá ke korpusu, aby náplň nezatekla i pod korpus a nechte asi 20 minut chladnout při pokojové teplotě. Krok 13: Poté přendejte do ledničky a nechte tuhnout nejméně další 3 hodiny (či přes noc). Krok 14: Podávejte posypané moučkovým cukrem, nakrájené na čtverce či trojúhelníčky. Doporučuji spíš menší kousky, řezy jsou velmi osvěžující, ale také syté.

Zveřejněno 14. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8lPj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8lPj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Tento recept mě nezaujal, na hrnek citronové šťávy padne nejméně 10 citrónů, chutí žádná sláva, znovu bych nedělala.

Dělal jsem podobně. Použita pšeničná celozrnná mouka, místo cukru do těsta a náplně jen agávový sirup.

Znovu opakuji, že bylo špatně vloženo, nevím jak se to sem dostalo, na svém blogu to tak nemáš. V tom vloženém textu byly stejné suroviny s odkazem na tu blogerku (vše v AJ), opravila jsem při aktivaci hned jak jsem to zjistila - ale je to tak, jak píše Maris, kdyby ten, kdo vkládá, byl pozornější, tak se takovýhle lapsus nestane a nebylo by o čem mluvit. Historie oprav se u adminů dá dohledat. Staré známe "pro dobrotu na žebrotu", příště asi nechám tak a může se s tím autor popasovat sám.

veganotic:
No, mně je v podstatě šumafuk co píšete jinde..., tady jsme na TOP;-)
Já to u "převzatých" receptů řeším tak, že vedle uvedení zdroje (je-li mi znám) napíši ještě kouzelné slůvko: UPRAVENO ;-)
Howgh :-K

veganotic::-) asi by bylo dobré, že když sem nějaký recept zkopírujete, zkontrolovat, v jaké podobě se tu objeví. Myslím, že si to tu kontroluje většina těch, kteří sem recepty přidávají a případné chyby a nesrovnalosti si sami opraví. Recept v původní podobě jsem taky viděla, byl opravdu zmatený - kus v angličtině, v češtině některé suroviny dvakrát.;-):-) Předešlo by se tím těmto debatám a ušetřilo by to práci moderátorkám:-)

veganotic: tak proč byl odkaz na ten web ve tvém receptu? :-)

Lenunka: no to je prave to. Zaujalo me, jak se tam mohl objevit "kus originalniho receptu blogerky ...", kdyz to z toho webu prevzate neni (plus stejny recept se v te PUVODNI podobe vyskytuje na x dalsich strankach, staci hledat lemon bars + Veganomicon).

Casino: kdyz se podivate na muj blog uvidite, ze pokud recept prevezmu, zdroj vzdy uvadim. Tento recept vsak delam nekolik let, behem kterych jsem ho znacne poupravila. Nemyslim si, ze je v takovem pripade zdroj neuvest neslusne (i kdyz je pravda, ze u nekterych jinych receptu uvadim i zdroj puvodni inspirace).

Lenunka:
Překládat recepty je záslužná činnost:yes:
Uvádět zdroj je slušnost;-)

hosta jen psala, že to je přeloženo z toho webu, co na tom?:-)

Lenunka: tam ale sama pise, ze jsou z kucharky Veganomicon, odkud je mam puvodne i ja. Behem tech let jsem ale zmenila nektere ingredience a predevsim pomery, aby mi lepe vyhovovaly.

hosta: tomu moc nerozumím, originální recept od christine hein není...? Pokud vím, tak od ní nemám žádný...

Anna Kocikova: :-) Mne sa zákusky naukladané na seba na papieri ako sušienky práve veľmi nepáčia. Je to koláč alebo zákusok a ten by mal byť patrične servírovaný. Aspoň podľa mňa. Ale zase ti neberiem tvoj názor. ;-)

Lenunka: kouzlo nechtěného:-D:-D:-D - při vkládání se do textu dostal kus originálního receptu blogerky Christine Hein, ze kterého je tento a mnoho dalších přeloženo. Pro větší srozumitelnost raději opravuji;-), nakoukla jsi ještě před aktivací moderátorkami:-)

Lenunka:Také jsem na to chvíli hleděla:-)Ale fotka je vážně krásná:-K

Vypadá to pěkně, ale máš v receptu některé suroviny 2x, z toho jednou anglicky;-)

Tématické fráze:
citrónové rezy, osvěžující citronové řezy, citronový řez, citrónové řezy recept, super rezy, řezy s agarem, recept na citronové řezy, agarové řezy recept, recepty citronové řezy recept, recept citronovy řezy, citronový koláč recept v v angličtině, lemon řezy, rezy super, citronovy zakusok s citronovou polevou, řezy ze sedmi placek, citrónové řezy ze 6 vajec, co připravovat z agaru, nejlepší citronové rezy, citrónová náplň, lemon bars recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, škrob kukuřičný, máslo rostlinné, extrakt vanilkový, voda, agar, cukr, kůra citronová, kurkuma, šťáva citronová, škrob kukuřičný, mléko sojové

Přidat fotografie receptu