Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový cheesecake

Cheesecake není sice naším tradičním moučníkem, ale oblibu si získal velkou. Jeho základ tvoří nadrcené sušenky smíchané s máslem. Náplň je tvarohová s citrusovou chutí a na povrchu ji doplňuje osvěžující třešňová poleva.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min + doba chlazení

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 887 kJ /
6 426 kcal
Bílkoviny176,78 g
Tuky293,86 g
Vláknina11,01 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 1,88 g
Sůl4,34 g
Sacharidy763,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozemeleme (nadrtíme) najemno. Poté je smícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a solí. Krok 2: Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a sušenkovou směs vtlačíme na dno a do stran. Dáme ji do mrazáku, zatímco připravíme náplň. Krok 3: Tvaroh ušleháme s cukrem a moukou v kuchyňském robotu (nebo ručním mixerem) dohladka. Troubu zapneme na 250 °C. Krok 4: Do tvarohu přidáme vanilkový extrakt, pak celá vejce a žloutky, jedno po druhém a šleháme na nízké rychlosti. Krok 5: Do větší zapékací formy (nebo na plech) dáme formu s korpusem. Na korpus nalijeme náplň, lehce uhladíme. Krok 6: Pečeme 15-20 minut, nebo dokud se dort lehce nenafoukne. Krok 7: Pak teplotu snížíme na 95 °C a pečeme dalších 60 minut. Krok 8: Dort vyndáme z trouby a okraj dortu ořízneme špičkou nože, abychom uvolnili korpus z formy. Krok 9: Lehce přikryjeme a necháme vychladnout při pokojové teplotě cca 1 hodinu, potom vychladíme v lednici alespoň 6 hodin, ideálně přes noc. Krok 10: Třešňová poleva: všechny suroviny smícháme ve středně velkém hrnci. Přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, vaříme cca 2-3 minuty. Krok 11: Sundáme z plotny a necháme zcela vychladnout.
Nalijeme na vychlazený dort a necháme znovu vychladit. Krok 12: Krájíme ostrým nožem, který před každým řezem vždy namočíme do horké vody a řádně osušíme.

TIP: Jak nakrájet dort

Zveřejněno 19. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Pro variantu klasického New York Style Cheesecaku použijeme smetanový sýr, např. Philadelphia nebo Lučina smetanová

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlNK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlNK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
tvarohový cheesecake, tvarohovy cheesecake top recepty, cheesecake s tvarohem, tvarohovy cheesecake recept, cheesecake tvarohovy, cheesecake z tvarohu, tvarohový cheesecake recepty, tvarohovy cheescake, recept na tvarohovy cheesecake, cheesecake recept s tvarohem, cheescake s tvarohem, citronový cheesecake z tvarohu, cheesecake, cheescake z tvarohu, cheesecake recept z tvarohu, tvarohovy chesecake, cheesecake top recepty citronový, cheesecake recept, tvarohovy chessecake, cheescake tvarohovy

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, cukr, sůl, tvaroh plnotučný, cukr krupice, mouka hladká, kůra citronová, kůra pomerančová, vejce, žloutek, extrakt vanilkový, třešně, šťáva citronová, cukr krupice, škrob kukuřičný, voda

Přidat fotografie receptu