Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový cheesecake

Cheesecake není sice naším tradičním moučníkem, ale oblibu si získal velkou. Jeho základ tvoří nadrcené sušenky smíchané s máslem. Náplň je tvarohová s citrusovou chutí a na povrchu ji doplňuje osvěžující třešňová poleva.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min + doba chlazení

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 887 kJ /
6 426 kcal
Bílkoviny176,78 g
Tuky293,86 g
Vláknina11,01 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 1,88 g
Sůl4,34 g
Sacharidy763,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozemeleme (nadrtíme) najemno. Poté je smícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a solí. Krok 2: Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a sušenkovou směs vtlačíme na dno a do stran. Dáme ji do mrazáku, zatímco připravíme náplň. Krok 3: Tvaroh ušleháme s cukrem a moukou v kuchyňském robotu (nebo ručním mixerem) dohladka. Troubu zapneme na 250 °C. Krok 4: Do tvarohu přidáme vanilkový extrakt, pak celá vejce a žloutky, jedno po druhém a šleháme na nízké rychlosti. Krok 5: Do větší zapékací formy (nebo na plech) dáme formu s korpusem. Na korpus nalijeme náplň, lehce uhladíme. Krok 6: Pečeme 15-20 minut, nebo dokud se dort lehce nenafoukne. Krok 7: Pak teplotu snížíme na 95 °C a pečeme dalších 60 minut. Krok 8: Dort vyndáme z trouby a okraj dortu ořízneme špičkou nože, abychom uvolnili korpus z formy. Krok 9: Lehce přikryjeme a necháme vychladnout při pokojové teplotě cca 1 hodinu, potom vychladíme v lednici alespoň 6 hodin, ideálně přes noc. Krok 10: Třešňová poleva: všechny suroviny smícháme ve středně velkém hrnci. Přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, vaříme cca 2-3 minuty. Krok 11: Sundáme z plotny a necháme zcela vychladnout.
Nalijeme na vychlazený dort a necháme znovu vychladit. Krok 12: Krájíme ostrým nožem, který před každým řezem vždy namočíme do horké vody a řádně osušíme.

TIP: Jak nakrájet dort

Zveřejněno 19. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Pro variantu klasického New York Style Cheesecaku použijeme smetanový sýr, např. Philadelphia nebo Lučina smetanová

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlNK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlNK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
tvarohový cheesecake, tvarohovy cheesecake top recepty, cheesecake s tvarohem, tvarohovy cheesecake recept, cheesecake tvarohovy, cheesecake z tvarohu, tvarohový cheesecake recepty, tvarohovy cheescake, recept na tvarohovy cheesecake, cheesecake recept s tvarohem, cheescake s tvarohem, citronový cheesecake z tvarohu, cheesecake, cheescake z tvarohu, cheesecake recept z tvarohu, tvarohovy chesecake, cheesecake top recepty citronový, cheesecake recept, tvarohovy chessecake, cheescake tvarohovy

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, cukr, sůl, tvaroh plnotučný, cukr krupice, mouka hladká, kůra citronová, kůra pomerančová, vejce, žloutek, extrakt vanilkový, třešně, šťáva citronová, cukr krupice, škrob kukuřičný, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu