Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďábelská Aneta

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 952 kJ /
5 725 kcal
Bílkoviny211,30 g
Tuky363,68 g
Vláknina106,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 9,55 g
Sůl22,50 g
Sacharidy360,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu umeleme, smícháme s ostatními surovinami a povaříme asi 40 minut. Krok 2: Na masomlýnku umeleme salám a sýr, přidáme k zelenině a vaříme ještě 20 minut. Krok 3: Naplníme do sklenic a sterilujeme 25 minut při 80°C. Krok 4: Používáme na topinkách, toastech.

Zveřejněno 15. 9. 2015

Poznámka autorky cathleen

Recept je z knihy Recepty naší rodiny (nakl. Dona).

Kvůli mé nedůvěře v trvanlivost zavařeného sýra a salámu jsem takhle dělala jen první dávku. Ty ostatní už byly bez sýra a salámu, které jsem přidala, vmíchala až po otevření sklenice, před použitím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelská Aneta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2xg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelská Aneta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2xg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

No vidíte :-D a já jsem ji vařila poprvé v r.2000, kdy ta knížka vyšla. Předtím jsem o téhle Anetě neslyšela :-)

Jéje, Dona...kde tie časy sú.:-) Racept je dobrý. :-D;-)

Taky to mám v mém 30-letém sešitku :yes:

ano, tak před dvaceti-třiceti lety to býval hit:-D - taky mám možná někde uloženo a je fakt, že jsem to dělávala a vydrželo. Potom na veku, posypat sýrem a v troubě zapéci:yes: Ale určitě jsem sterilovala déle a při varu

magdalenka, spagetka: ano, i já jsem vyzkoušela, že tyhle dvě Anety (se sýrem a salámem nebo bez nich) chutnají jinak - přeci jen se ty chutě prolnou.
Ale jak píšu, měla jsem obavy. Každý rok jsem zavařovala hodně takových směsí na topinky a pod maso, a kdyby mi něco Anety zbylo déle (2 a víc let), měla bych strach to použít.
Jedna dávka se ale sní určitě. Zvlášť, jestli máte rádi topinky a ostré.

magdalenka: jo? Takže se nemusím bát, že by to nevydrželo? Upřímně, láká mě to :-p

spagetka:ale ten syr a saláma, keď sa rozvaria sú chuťovo iné, ako keď sa len do toho zamiešajú. Kedysi som robila, recept som mala od svokry, tá to robila často, viem, že dávala aj luncheon meat.

Zkusím, líbí se mi to, ale asi taky dám salám a sýr až před použitím :yes:

magdalenka: u nás totéž :-)
Na topinky, moc nám chutnalo a neskladovali jsme dlouho. Stejně nevydržela, došla velice brzy:-D

Poznám, kedysi, za onoho času to bol hit u nás.(na Slov.) Robila som asi dvakrát, aj s tým syrom a salámou. Saláma bola vtedy lacná, aj syry, zeleninu som mala, tak to šlo. Sterilizovala som, syr a saláma v pohode, ale dlho som neskladovala. Chutilo nám to na topinkách.

Tématické fráze:
aneta tousty, aneta na topinky, ostrá anet recept, zavařený salám, zeleninové tousty aneta, dabelske topinky ze salámu, saláma z vepřoveho, toasty aneta, cukrovi a dorty od anet, cukrovi a dorty od anet

Suroviny:
rajče, paprika čerstvá červená, cibule, feferonka, olej, deko, sýr tvrdý, salám měkký

Přidat fotografie receptu