Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 677 kJ /
401 kcal
Bílkoviny7,04 g
Tuky27,00 g
Vláknina12,15 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy30,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Stroužek česneku rozdrtíme (nemusí být na jemno) a přidáme k cibuli, promícháme a přidáme protlak. Krok 2: Krátce restujeme a přidáme sterilovaná rajčata spolu s vývarem. Krok 3: Osolíme, přidáme bazalku, cukr a vaříme asi 5 minut. Poté polévku rozmixujeme. Krok 4: Plátky lilku osolíme a opečeme z obou stran na pánvi, aby změkl a dal se ohýbat. Smícháme ricottu s pestem a špetkou soli. Krok 5: Když lilek vychladne, potřeme ho sýrovou směsí a zavineme.

Zveřejněno 27. 9. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBW9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBW9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
polevka s lilkem, lilek do polévky, polévka s ricottou, rajčatová polévka recepty, rajčatová polévka, co s rajčaty, rajčata s ricotta a lilkem, rajčatová polévka s bazalkou, italska polevka s lilkem a cuketou, polévka l lilkem, domácí rajčatová polévka s bazalkou, rajcatova polevka lilek, polévka rajský lilek

Suroviny:
cibule, olej, rajče sterilované, protlak rajčatový, cukr, sušená bazalka, česnek, vývar kuřecí, lilek, sýr ricotta, pesto bazalkové, sůl

Přidat fotografie receptu