Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivová polévka s vejcem

Využijte síly mladých jarních kopřiv a uvařte si výbornou polévku. Dodá vám vitalitu, vitamíny a pročistí krev. Pokud jako vložku použijete rýži, brambory, nebo jí doplníte krutonky, je jen na vás.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 858 kJ /
444 kcal
Bílkoviny14,77 g
Tuky29,02 g
Vláknina2,67 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy30,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka (použila jsem rýži basmati). Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Krok 3: Zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme kopřivy, které jsme nasekali nadrobno. Krok 4: Vejce rozklepneme do hrnečku a rozkvedláme vidličkou. Vejce za stálého míchání přilijeme k polévce. Krátce provaříme a nakonec přidáme rýži.

TIP: Kopřivy a jejich využití v kuchyni

Zveřejněno 29. 9. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2Dg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2Dg

Marie

Komentáře (1)

Vyzkoušela jsem tento recept a z plného hrnce do druhého dne nezbylo nic. <3

Tématické fráze:
nejlepší kopřivová polévka, kopriviva polevka s cuketou, koprivova polevka

Suroviny:
cibule, olej, rýže, vývar drůbeží, kopřivy, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu