Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polenta na hlávkovém salátu

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 193 kJ /
2 197 kcal
Bílkoviny75,60 g
Tuky122,40 g
Vláknina22,30 g
Cholesterol 197 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,40 g
Sacharidy188,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kukuričnú krupicu vsypeme do vývaru a za stáleho miešania 5 minut varíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame strúhaný syr, oriešok a korenie. Polentu rozotrieme na studenou vodou opláchnutú dosku do tvaru obdĺžnika asi na 1-1,5 cm vysoko. Posypeme orechami jemne ich do polenty pritlačíme. Necháme úplne vychladnúť. Krok 2: Vychladnutú polentu rozdelíme na obdĺžniky a v horúcom oleji vyprážame dozlata z oboch strán. Krok 3: Medzitým si pripravíme šalát: Ľadový šalát natrháme do misy, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na malé kocky narezané paradajky, bazalku a premieame. Krok 4: Olej, citrónovú šťavu a cukor vyšľaháme a vmiešame do šalátu. Krok 5: Polentu na tanieri obložíme šalátom a šunkou.

Zveřejněno 16. 9. 2015

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z nejakého časopisu, bohužiaľ v zošite starom cca 20 rokov, takže ani netuším, z akého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polenta na hlávkovém salátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0PgL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polenta na hlávkovém salátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0PgL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Přesně tuhle já kupuju ve zdravé výživě a vždycky ji nakrájím na kolečka...tak vyzkouším v tomhle receptu:-)

Tak to je super, keď človek nemá čas, zíde sa, to máš pravdu Jarka. ;-)
Jituš, díky za link, pozrela som sa. ;-)

casino: V Itálii ji mají taky, žlutou a kolem Benátek i bílou. Cena okolo 2 Euro.

tejaja: Chutnala stejně, jako když ji uvaříš doma a necháš zchladnout. Rozhodně šetří čas :yes:

casino: aha...tak to som nevidela. A bolo to chutné?:-)

tejaja:
V ČR se prodávala hotová, uvařená polenta v plastovém rukávu :-) Nakrájela se kolečka, šup na pánev a bylo navaříííno:-))

Ďakujem všetkým. :-8
Johanka128: Nerozumiem, akú kupovanú máš na mysli? Dostať kúpiť hotovú polentu? Asi máš na mysli instantnú, nie? Kľudne použi, len musí byť hustá, aby dobre držala tvar. ;-)

To se mi líbí, věčně hledám nějaké recepty s polentou:-) Nejčastěji ji zapékám v troubě. Můžu použít i kupovanou, když není čas na domácí? Asi to bude mít trochu jinou chuť, ale předpokládám, že příprava pak bude stejná?

VYpadá to skvěle, ráda vyzkouším.:-)

Tak tohle se mi moc líbí, s polentou neumím vůbec zacházet, zkusím napravit podle tebe:yes:

Polentu jsem dlouho nedělala, tahle vypadá lákavě už od pohledu :yes:

Taky moc líbí :-p:yes:

To se mi moc líbí:-p:yes:+

Tématické fráze:
jak vypada uvarea polenta, polenta recepty, recepty z hlavkového salatu, hlávkový salát recepty

Suroviny:
krupice kukuřičná, vývar, sýr blaťácké zlato, ořech muškátový, pepř, ořechy mleté, olej, rajče, cibule, olej olivový, cukr, citron, bazalka čerstvá, šunka

Přidat fotografie receptu