Zablafuňky
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme ochutit octem. Podáváme s rozšlehanými vejci v omáčce nebo s vejci natvrdo.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 249 kJ / 1 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,35 g |
Tuky | 35,03 g |
Vláknina | 27,70 g |
Cholesterol | 461 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 181,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit oloupané brambory spolu s půlkou cibule, přidáme kmín a sůl.
Krok 2: Než se brambory uvaří, svaříme koření s cibulí. Množství tymiánu zvolíme dle chuti.
Krok 3: Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme přes jemné sítko vývar z koření a za stálého míchání zahustíme záklechtkou z hladké mouky a vody (mouku rozmícháme v troše vody). Poté je třeba vařit alespoň 15 minut. Přidáme smetanu. Potom zavaříme vajíčka buď celá podle počtu strávníků, nebo 1-2 rozšlehaná.
Krok 4: Zavaříme a dochutíme podle sebe solí. Na talíři můžeme dochutit octem.
Zveřejněno 17. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zablafuňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAZ1
Moje poznámka
Zablafuňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAZ1
Nejnovější recepty
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 4 minutami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 15 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 23 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 16 hodinami
Tématické fráze:
polévka zablafunky,
co jsou zablafuňky,
zablabunky,
recept-zablafunk,
zavlafunky,
zabkafunky,
polévka - zablafuňka,
zablafuňky polévka,
co to jsou zablafuňky,
recept na zablafundy,
zablafunky jídlo zbrambor,
polévka zablažuňka,
brambory na kyselo zablafunky,
recept na zablafánky,
zablavky,
zlalblafuňky,
bramborová rajda,
zalafunky,
zaplafunky,
zablafunjy
Suroviny:
brambory,
cibule,
kmín celý,
sůl,
voda,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
bobkový list,
tymián sušený,
cibule,
smetana,
mouka hladká,
vejce,
ocet
Komentáře (13)