Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mangoldová variace na shakshuka (na arabské lečo)

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 578 kJ /
377 kcal
Bílkoviny19,35 g
Tuky26,47 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy13,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme paradajky pokrájané na drobno (môžeme zbaviť šupky, ja osobne to nerobím), pokrájanú papriku, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, dusíme. Krok 2: Pridáme umyté pokrájané listy mangoldu, prikryjeme pokrievkou a necháme zavädnúť. Premiešame, necháme odpariť prebytočnú tekutinu - ak sa nám to zdá riedke. Krok 3: Do zmesi vyklopíme vajíčka, stlmíme teplotu, nemiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme vajíčka zatuhnúť.

Zveřejněno 18. 9. 2015

Poznámka autora magdalenka

Konzumujeme napr. s arabským chlebom, vhodné na raňajky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mangoldová variace na shakshuka (na arabské lečo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvm1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mangoldová variace na shakshuka (na arabské lečo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvm1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Semená mangoldu kupujem, stalo sa mi, že zo sáčku vyrástli dva druhy, jeden byčajný a druhý s červenými stonkami. Je to skvelá záležitosť, zdravší ako špenát a prežije aj zimu, mráz. Kým nevyrastie nový, olamujem starý. A dá sa z neho všeličo, dnes varím napr. cícerovú polievku s mangoldom.
Ale opatrne s ním - stačí 5-6 rastlín a nakŕmite pol ulice! :-))

cathleen: aha, tak to som ti nerozumela. :-D

tejaja:cathleen:děvčata díky moc za rady;-):yes:koupím vyzkouším;-)

tejaja: nebudu používat svoje semena ze své zahrady, jen nechám zaset část pytlíku semen listového mangoldu, část stonkového atd. - co zaseju, to mi vyleze, ne?:-))

Simona Skolakova: áno, máš mangold stopkový a listový,. Doporušujem stopkový, pretože robí pekné široké stopky, ktorá môžeš pripravovať ako špargľu. ;-)

krása:yes:

cathleen: Ivka, nedoporučujem...mangold sa veľmi ľahko kríži, tých pár halierov za semená nie je pálka, a máš zaručené, že ti vyjde mangold taký, ako kúpiš semená. ;-)

cathleen:tak to jsi mi dala:-O:-O:-Oono je ho více druhů????:-D:-DTak doufám,že koupím ten správný;-):-D

Simona Skolakova: ideální je se o semínka s někým podělit - mangoldu máme záhon, ale nestíháme ho zpracovat. Příští rok ho bude mnohem méně, ale zase víc druhů:-)

cathleen:Ivo mám,ale nikdy mi to nenapadlo:-8:-8příští rok si koupím semena a zkusím ho vypěstovat,moc ho tu chválíte a tak mi to láká;-)

Simona Skolakova: Simčo, nemáš možnost si ho vypěstovat? Je to fantastická zelenina a dá se upravovat mnoha způsoby;-)

Magduš, super. :yes:;-)

Mangold jsem jedla nedávno prvně a moc mi chutnal:-preceptík se mi líbí,mangold zkusím sehnat a toto lákavé papáníčko si udělat:-p:yes:

Frantiska: som rada, že ťa môj recept inšpiroval.:-K

skvěly recept, místo mangoldu jsem dala špenát(ale mangold se pokusím sehnat :)

Tématické fráze:
zelená shakshuka, arabské lečo, mangoldová rýže, arabské lečo recepty, shakshuka (arabske leco), arabsky spenat recept

Suroviny:
olej, cibule, česnek, rajče, paprika čerstvá zelená, listy mangoldu, vejce, sůl, pepř, římský kmín mletý, skořice, koření kari

Přidat fotografie receptu