Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní koláč s borůvkami a broskvemi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 240 kJ /
4 599 kcal
Bílkoviny80,16 g
Tuky145,89 g
Vláknina39,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 365 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy721,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravte těsto. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl, přidejte vychlazený, na kostky nakrájený Alsan a s pomocí pastry cutteru či rukama tuk zapracujte do mouky. Těsto by mělo mít konzistenci drobenky. Krok 2: Přidejte vodu smíchanou s jablečným octem a vIdličkou dobře promíchejte, poté prodělejte na vále. MělI byste získat měkčí, ale kompaktní těsto, se kterým se dobře pracuje. Krok 3: Rozdělte ho na půl (nebo na jednu trochu větší a menší půlku .), zabalte do sáčků a nechte asi hodinu (nebo než připravíte náplň) tuhnout v lednici. Krok 4: Mezitím, co těsto tuhne, připravte náplň do koláče. Krok 5: Broskve omyjte a nakrájejte na měsíčky (záleží na velikosti broskve, ale neměly by být širší než cca 1 cm), ve větší míse je smíchejte s borůvkami a pokud vaše ovoce pustí hodně šťávy, slijte ji (a vypijte). Krok 6: V hrnku promíchejte cukr, koření mouku a škrob. Krok 7: Tuto směs vysypte na ovoce a JEMNĚ promíchejte vařečkou. Pokapte citrónovou šťávou a dejte odpočinout do lednice. Krok 8: Troubu vyhřejte na 200°C, formu na koláč vyložte pečícím papírem nebo ji vymažte tukem a dobře vysypte hrubou moukou. Krok 9: Větší půlku těsta vyválejte na pečicím papíře na šířku cca 2 mm. Krok 10: Když je placka dostatečně veliká, podeberte zespodu papír s těstem a obraťte ho do koláčové formy. Krok 11: Sloupněte papír a těsto vytvarujte do formy (spíše ho tam po krajích "pokládejte", neměli byste ho vytlačovat rukama, nebo nějak vytahovat). Krok 12: Do těsta nasypte ovocnou náplň (pokud by ovoce v lednici pustilo hodně vody, opět ji slijte), vyválejte druhou půlku těsta, koláč ji přikryjte a po krajích dobře spojte. Krok 13: Nožem nebo ozdobnou formičkou udělejte do koláče průduchy a pokud nechcete, aby část náplně vybublala ven z koláče, zapíchněte do něj trubice, které mohou odvádět teplo a páru (já používám kovové trubičky na kremrole s průměrem cca 1,5 cm, zapíchlé skoro až na dno koláče, vypadá to pak nějak takhle). Krok 14: Koláč potřete rostlinným mlékem a posypte cukrem. Krok 15: Dejte do trouby a do spodní části trouby dejte plech či mřížku s pečicím papírem, aby vám šťáva, která možná vyteče (pokud nemáte trubičky), nezašpinila troubu. Krok 16: Pečte 15 minut na 200°C, poté teplotu zmírněte na 175°C a pečte dalších 45 (- 55) minut (záleží na výkonnosti trouby). Krok 17: Koláč vyndejte a nechte úplně vychladnout, poté přendejte do lednice, aby náplň co nejvíce ztuhla a při krájení příliš nevytékala (což ovšem vadí spíše estetičnu než chuti).

Zveřejněno 22. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní koláč s borůvkami a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4PQV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní koláč s borůvkami a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4PQV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
letní broskvový koláč, letní koláče, mechové těsto na koláč na plech, zdravý borůvkový kolač ze sojového mléka, kolač s broskvemi se špaldovou moukou, kokosový koláč s borůvkami

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr hnědý, sůl, máslo rostlinné, voda, voda, ocet jablečný, broskve, borůvky, cukr hnědý, skořice mletá, ořech muškátový, zázvor mletý, mouka polohrubá, škrob kukuřičný, šťáva citronová, mléko sojové

Přidat fotografie receptu