Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický Viktoriin dort s ovocem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 949 kJ /
4 051 kcal
Bílkoviny47,25 g
Tuky223,85 g
Vláknina10,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,06 g
Sůl2,22 g
Sacharidy456,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravte krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (směs musí být úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu. Kokosový olej rozpusťte a za stálého mixování vlijte do krému. Nechte ztuhnout v lednici. Krok 2: Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort vymažte a vysypte nebo vyložte pečícím papírem. Na korpus dobře vyšlehejte Alsan s cukrem a vanilkou (do světlého nadýchaného krému). Krok 3: V jiné míse dobře promíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu a sůl. Ve větším hrnku smíchejte jogurt, vodu, ocet a jablečné pyré. Do mísy s cukrem a tukem prosejte asi 1/3 mouky, lehce zamíchejte, vmíchejte polovinu "tekutých" ingrediencí (jogurt a spol.), opět lehce promíchejte. Krok 4: Pokračujte další třetinou mouky, zbytkem tekutých ingrediencí a zakončete opět moukou. Při každém přidání lehce promíchejte vařečkou či stěrkou, dokud není směs bez velkých hrudek. Krok 5: Vlijte do formy, uhlaďte a pečte na 180°C (nebo na 160°C horkovzduch) asi 35-40 minut (dort z dvojité dávky se peče přibližně hodinu). Před vyndáním z trouby udělejte test špejlí. Krok 6: Mezitím, co korpus chladne, dokončete krém. Kokosové mléko dobře vyšlehejte (se ztužovačem, pokud používáte) do nadýchané šlehačky. Poté po lžících přišlehávejte ztuhlý kešu-jogurtový krém a dobře zašlehejte. Ochutnávejte až do dosažení požadované chuti/konzistence. Já nezašlehala krém celý, ale přibližně jeho polovinu, dvě třetiny. Výsledný šlehačkový krém nechte opět dobře ztuhnout v lednici. Krok 7: Když je korpus vychladlý, rozkrojte ho na půl, pomažte silnější vrstvou jahodové marmelády a na tu navrstvěte šlehačkový krém (nepřežeňte to, až na korpus položíte druhou polovinu, krém trochu vytlačí do stran). Poklaďte kousky jahod. Krok 8: Přiklopte druhou půlkou korpusu a dle nálady ozdobte zbylým krémem (klasický Victoria Sponge Cake lze podávat i v jednoduché "neozdobené" podobě - stačí pouze vršek posypat moučkovým cukrem). Skladujte v chladu. Dort je vhodné připravit den před podáváním, aby stihl proležet.

Zveřejněno 23. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Recept na korpus je na jeden menší dort. Pro velikost dortu na obrázku (forma cca 24 cm) ingredience v receptu zdvojte.

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasický Viktoriin dort s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/801g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasický Viktoriin dort s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/801g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
ovocné dorty recepty, ovocné dorty obrázky, dorty recepty, ovocný dort, dort s ovocem, viktoriin piškotový dort, dort victoria, ovocný dort recept, ovocný dort obrázky, recept na ovocný dort, viktoriin koláč, recepty ovocné dorty, dort s ovocem recepty, dorty s ovocem, mixování ostružiny se zakysanou smetanou, dort s ovocem obrazky, dorty s ovocem recepty, světlý korpus na dort recept, nahý dort s ovocem obrázky, krém na dort klasický

Suroviny:
máslo rostlinné, cukr krupice, extrakt vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, jogurt rostlinný, voda perlivá, ocet jablečný, přesnídávka jablečná, mléko kokosové, ztužovač šlehačky, jogurt rostlinný, oříšky kešu, cukr moučkový, olej kokosový, šťáva citronová, jahodová marmeláda, jahody, ostružiny, maliny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu