Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní bůček na hořčici

Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění k pivu. Vyzkoušejme recept, ve kterém křehké maso skvěle doplní výrazná hořčice.

Hodnocení receptu je 5,0 (104×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 65 min bez doby marinování

95 min (30 min příprava + 65 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 201 kJ /
3 633 kcal
Bílkoviny152,67 g
Tuky318,09 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 1,69 g
Sůl3,70 g
Sacharidy35,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme. Krok 2: Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme malým množstvím láku z beraních rohů. Krok 3: Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny. Krok 4: Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji. Krok 5: Do pekáčku dáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a přibližně pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády. Krok 6: Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hodinu do změknutí. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem. Krok 7: Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, proto se k němu hodí rýže a brambory. Stačí i chléb.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 22. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní bůček na hořčici

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrlX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní bůček na hořčici

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrlX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

tak to je bomba !!!!<3:-K

:-)<3:yes::yes: k tomu není co dodat - paráda:-K

Alixe: No neměřila jsem to, ale jsou takové hrubší plátky..myslím, že tak přibližně ...:-)

Dobrý den, moc se mi líbí váš recept<3 a chtěla bych ho vyzkoušet. Není mi jasná ta tloušťka plátků masa? Opravdu je krájíte silné 4 cm? Děkuji za vaši radu. :-)

I když je tu komentářů hodně, musím se také přidat. Včera jsem bůček naložila, dnes udělala k obědu s bramborem a musím uznat, že je to opravdu vynikající gurmánský zážitek. Díky za super recept. <3

Hledala jsem zajímavý recept na bůček a tento se mi moc líbil. Vyzkoušela jsem ho s úspěchem, přidávám fotku. Do marinády jsem použila navíc lžíci hrubozrnné hořčice a místo beraních rohů svoje oblíbené chipotle. Omáčka je ostřejší, zjemnila jsem ji lžicí šlehačky. Díky za inspiraci a recept zařazuji do programu. :yes::-K

EvaHora: Děkuji za důvěru a vyzkoušení..:-) A taky za pěknou fotku :-K:-8

Vinikající recept :yes:
Včera jsem si bůček dopřál a jen tak tak jsem se dokutálel od stolu na kavalec :-8
Akorát jsem neměl kozí rohy,tak jsem do marinády nalil trochu nálevu z utopenců a taky dobrý.

KatyCat: Děkuji za milou zprávu...;-) potěšilo mě to...;-):-K

Děkuji za recept, tohle hned příští týden zkusím

Je to fakt pěkný.:-Q

Vy neznáte kozí rohy?Jsou v každém obchodě.Já si je zavařují sama.:-)

Nedalo by se to hodit na gril kdyby ty plátky byly tenčí?Jinak to je moc lákavý,bůček mám moc rád ale takhle jsem ho ještě nezkoušel,určitě to zkusím.

Jiří: Určitě ano, děláme a je super. Může být i takhle, dát do alobalu a potom nechat připéct. Dobrota:-):-K

vyzerá to úúúžasne, skoro som oslintala klávesnicu:-)) musím to vyskúšať!:yes:

Danca: Budu ráda :-K:-K;-)

Mili, manžel si po "odlehčovacích dnech " ( které jsem celé rodině naordinovala :-D ) žádá nějaké šííleně nezdravé jídlo, takže na příští víkend jsem naplánovala tuhle tvoji lákavou úpravu masíčka. A abych pravdu řekla, i mně se už sbíhají sliny :-8:-p:-p

Petra ::-K:-K

Tématické fráze:
peceny bucek na horcici, jak upravit bůček, pikantní pečený bůček, bůček v hořčičné omáčce, pečený bůček s hořčicí, vepřový bůček na hořčici, pikantní buček., pikantní buček., pečený bůček v horcici, pikantní marináda na bůček, pikantní buček na hořtici, recept nejlepší bůček, bůček, pečený buček na na hořčici, bucek s beranimi rohy, pikantní bůček, bůček na medu a hořčici, marinada na bůček, top recepty bucek, recept na bůček

Suroviny:
bůček, cibule, beraní rohy, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej, hořčice dijonská, hořčice kremžská, olej, koření na pečené maso, paprika sušená sladká, cukr, kmín mletý, česnek

Přidat fotografie receptu