Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka co pohladí na jazyku

Ke koprovce se hodí všechny houskové knedlíky. Vejce a nové brambory se k omáčce hodí víc v létě, knedlíky a maso v chladnějším období. Kopr je nejlepší čerstvý. Vařte ho jen krátce, delší tepelnou úpravou ztrácí barvu, chuť i aroma.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ledova_Kralovna Ledova_Kralovna

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 907 kJ /
456 kcal
Bílkoviny19,44 g
Tuky24,30 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 81 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy39,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle usmažíme jíšku z hladké mouky a až začne mírně růžovět, přilijeme mléko a smetanu a necháme 5 minut povařit. Přidáme dle chuti sůl a cukr. Krok 2: Poté do bílého základu dáme nasekaný kopr a zase necháme tak 5 minut povařit. Krok 3: Ke konci přidáme 3 lžíčky octa a zamícháme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo uvařenými bramborami.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku

Zveřejněno 24. 9. 2015

Poznámka autorky Ledova_Kralovna

Omáčka mi přijde vážně sametová.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka co pohladí na jazyku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBkL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka co pohladí na jazyku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QBkL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dělám téměř stejně. Omáčka je jednoduchá, rychlá a dobrá :yes: ..přidávám foto..:-K

Marta CHladkova diky za super informaciu,o tej kyslej smotane.Jasom celiaticka+ nemozem nic mliecne a zo sojoveho mlieka koprovka nic moc.V nedelu vyskusam s tou smotanou.Koprovku som nejedla au dobrych par rokov.

Simona Skolakova::-O:-O

Ledova_Kralovna:mě spíše šlo o to,že pokud je kopr sterilovaný,tak pak se může dát s nálevem a ten ocet se nemusí přidávat,protože nálev je sladkokyselý;-)

Ledova_Kralovna: ... nebo mražený :-D:-D:-D

Marta Chládková 24. 9. 2015 19:26
Omáčka musí být super!
Já dělám podobně....jíšku,slaboučko dorůžova...bez mléka(pro ty co mají problémy s mlékem a podobně!!!:-(),zaliju studenou vodou a povařím dohladka.
Povařím asi 10-15 minut.....velmi zvolna a přisolím ,přicukruji,až je omáčka hotová,přidám zakysanou smetanu(úplně nahradí ocet),ovšem kdo chce...může přikyselit!Tady se meze ničemu nekladou:-)!A nakonec přidám...už bez vaření-kopr.Buď čerstvý,nebo zmražený!!!Samozřejmě=dochutíme,dle chuti strávníků!!!!
Já omáčku připravuji na poslední chvíli a můžu říct,že chutná skvěle a ti,co mají problémy s laktózou.....což já mám ,ale neva mně zakysané smetany-si prostě pošmáknou!
Protože už je tam máslo....není třeba zbytečně dávat tučné smetany!
Prosím-podotýkám,že jsem to dělávala také tak,jak uvádí pisatelka přede mnou,ale už ji dělám šetrněji vzhledem ke stáří a tomu strašnýmu ....chláči!!!:-))

Tak kopr dá každý jaký má rád ;-)
Ono zas tak na výběr moc koprů není takže buď to čerstvý a nebo sterilovaný..

Moc se mi nelíbí popsaný postup a taky není zmínka,;-) kdy se přidává ocet a zda je kopr sterilovaný nebo čerstvý;-)

Tématické fráze:
koprová omáčka se smetanou, koprová omáčka se zakysanou smetanou, koprová omáčka ze zakysané smetany, koprova omacka s uzenym, kdy se pridava ocet do omacek, levná koprová omáčka, do jakých omáček se přidává zakysaná smetana, uzený hovězí jazyk s koprovou omackou, pikantní koprová omáčka, koprová omáčka recept, koprová omáčka s uzeným masem a smetanou, koprovka se zakysanou smetanou, koprová omáčka s vepřovým masem, koprova omacka s uzenym masem, koprová omacka ze zakysane, koprová omáčka s s uzenym, koprová omáčka ze zmrazeného kopru, ohnivý kuře koprovka, koprovka ze zmraženého kopru, koprová omáčka se zakysanou smetana

Suroviny:
smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, kopr, cukr, sůl, ocet, mléko

Přidat fotografie receptu