Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 102 kJ / 9 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 196,20 g |
Tuky | 655,53 g |
Vláknina | 31,99 g |
Cholesterol | 4,65 g |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 589,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus vyšleháme bílky, přidáme cukr, pak po jednom střídavě zašleháváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje. Pak do směsi opatrně přimícháme mouku prositou s práškem do pečiva a ořechy.
Krok 2: Upečeme na plechu cca 10-15 min. při 180°C.
Krok 3: Na krém svaříme mléko se žloutky a moukou, rychle mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Po vychladnutí přimícháme vyšlehané máslo s cukrem a ořechy.
Krok 4: Korpus překrojíme příčně napůl, prokapeme, promažeme krémem, proložíme mandarinkami, meruňkovou marmeládou a spojíme.
Krok 5: Vrch vytvarujeme do tvaru zavřené knihy a celý obmažeme krémem. Necháme v lednici do druhého dne.
Krok 6: Pak zdobíme dle fantazie potahovací hmotou, stříkneme airbrushem pro efekt, případně dozdobíme štětcem.
Zveřejněno 26. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njRE
Moje poznámka
Kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njRE
Nejnovější recepty
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 12 hodinami
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
michna před 13 minutami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 14 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 15 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 16 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 19 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 20 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 21 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 21 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 22 hodinami
Tématické fráze:
dort zavřená kniha,
dort kniha zavřená postup,
dort kniha postup,
kniha na recepty,
dort kniha,
dort kniha zavřená,
dort jako kniha,
dort otevřená kniha postup,
jak upect knihu postup,
postup zavřené knihy dorty,
dort ve tvaru knihy,
dorty ve tvaru knihy,
jak upect dort knihu,
dorty zavrena kniha,
jak upéct dort kniha,
jak upéct knihu,
dort jako zavřená kniha,
dort jako zavřená kniha,
jak se dela dort kniha zavrena,
postup pri zdobeni knihy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
olej,
mandle,
prášek do pečiva,
mléko,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
mandle,
cukr moučkový
Komentáře (20)
Dobrý den, chtěla bych poprosit o přesný postup zdobení knihy.
Upéct a naplnit zvládám, ale nevím, jak na to dál.
Díky moc, kniha je přesně podle mých představ.
Prostě jsem si myslela,že to ještě někde někdo umí,nebylo to ani nijak extra drahé. On i ten krém byl prostě "boží".
Mám ve Frenštátě známou,ale už to tam prý nikdo nezná.
Asi jednou koupím ten Doboš a bude.
http://www.hobbymanie.tv/clanek/luxusni-rezy-napol...
Dělá se to asi jako Doboš,tenké piškotové pláty ,radši víc a navrchu je ten marcipán.
Tak-kdyby někdo věděl? Nechce se mi do toho,je to plno práce a snědené raz-dva. Dík předem.
Neskutečně dobré,vezli jsme si ho i domů z dovolené.
Dnes už to tam nedělají a nevím,kde jinde?
V Praze jsme si nechali dělat na svatbu dcery také knihu-nedalo se srovnat,ach jo.