Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Ravioli" z červené řepy a píniových oříšků (raw)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 440 kJ /
583 kcal
Bílkoviny19,66 g
Tuky30,61 g
Vláknina21,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepy omyjte, zbavte konců a oloupejte. Poté je nožem nebo na struhadle nakrájejte na co nejtenčí plátky. Z nich vykrájejte požadované tvary (ze zbytku řepy si udělejte například šťávu, chcete-li být zdraví jako řípa) a přendejte do misky či dobře uzavíratelného sáčku. V misce smíchejte šťávu z půlky citronu, 1 a 1/2 lžíce olivového oleje a sůl, přelijte řepy a nechte nejméně hodinu marinovat. Krok 2: Mezitím připravte náplň: všechny ingredience jednoduše rozmixujte v mixéru (resp. food processoru), výsledek by neměl být uplně kašovitý, náplň by měla být spíš lehce drobenková. Krok 3: Co se týče pesta, postupujte stejně. Vše rozmixujte v mixéru. Krok 4: Pro servírování na každou řepu navrstvěte trochu náplně, přikryjte dalším plátkem, přelijte pestem a podávejte. Ozdobte solí a pažitkou. Jednotlivé složky skladujte na chladném místě, zkonzumujte co nejrychleji.

Zveřejněno 28. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Ravioli" z červené řepy a píniových oříšků (raw)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Em00

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Ravioli" z červené řepy a píniových oříšků (raw)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Em00

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

casino:pôvodne tam úvodzovky neboli, dám na to krk...preto som sa ozvala.

No, já se tomu názvu Ravi... raději vyhnu, abych to blbě nepočeštil;-) ale on ten název je v uvozovkách, tak wocogo;-)
Mně to spíš připomíná makronky..., ale může-li být tatarák ze zemáků, či carpaccio z řepy, tak proč neééé i Ravi..., že?:-D

On ten tvar má být jiný, má se podobat klasickým raviolům (čtverec, na okrajích vroubkovaný, a okraje zmačklé k sobě), proto se to tak jmenuje. Ale chuť bude stejná, ať to má tvar jakýkoliv. :)

magdalenka: Představuji si totéž - těstoviny s náplní.
I když chuť tohoto výtvoru bude zřejmě moc dobrá :yes:

magdalenka: já s tebou souhlasím, ale třeba se fakt mýlíme, rádi se poučíme ;-);-);-)

Ja si pod pojmom "raviola" predstavujem plnené cestoviny talianskeho pôvodu. Alebo sa mýlim?

Tématické fráze:
ravioli z cervene repy, raviola, raviola z červené řepy, raw-ravioli z červené řepy, ravioli z repy, ravioly z červené řepy, ravioli recept, ravioly z červené červené řepy, raviola z řepy, jak servirovat ravioli

Suroviny:
řepa červená, šťáva citronová, olej olivový, sůl, ořechy piniové, cibule šalotka, pažitka, droždí lahůdkové, citron, šťáva citronová, olej olivový, sůl, česnek, pažitka, bazalka čerstvá, šťáva citronová, voda, sirup agávový, sůl

Přidat fotografie receptu