Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské marcipánové sušenky Pignoli

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 632 kJ /
3 019 kcal
Bílkoviny42,62 g
Tuky113,49 g
Vláknina13,59 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy450,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Krok 2: Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva a půl uvedeného množství cukru a asi minutu mixujte do konzistence drobenky. Krok 3: V jiné míse šlehačem vyšlehejte tuk se zbývajícím cukrem, dokud není nadýchaný a bílý (asi 3 minuty). Krok 4: Přidejte směs s marcipánem a likér amaretto a znovu mixujte, poté vmíchejte prosátou mouku. Krok 5: Ze směsi odebírejte lžíci (na větší sušenky) či lžičku (na menší sušenky, viz obrázky) těsta, vytvarujte do kuličky a velmi mírně zploštěte. Krok 6: Jednu půlku sušenky namočte do mléka a zatlačte do píniových oříšků (nejlépe to jde, když je máte v jedné vrstvě na talířku), aby se jich pár na sušenku nalepilo. Krok 7: Pečte asi 14 minut pro větší a 9 pro menší sušenky, poté vyndejte z trouby a nechte je ještě asi 5 minut dojít a ztuhnout na plechu. Krok 8: Před podáváním skladujte v dobře uzavřené nádobě.

Zveřejněno 28. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské marcipánové sušenky Pignoli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JrNP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské marcipánové sušenky Pignoli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JrNP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jitkas: :-):yes: A proto chodím pro italské recepty raději k Italům nebo někomu, kdo tam dlouhodobě žije ;-):-* než k Američanům, abych se vyvarovala nesmyslů :-K To je totéž, jako bych české recepty čerpala na např. německých webovkách, taky to nebude přesné a autentické :-)

No, v Italii se jim rika pinoli, tedy piniovym oriskum, muze se pouzit i pignoli, ale jelikoz to znamena tez pedanti, puntickari, hnidopisi, lepe tedy pinoli. Tez se jim rika lidove pinocchi, ale to je zase dreveny manasek, toz pinoli je nejlepsi pojmenovani.

Pravdepodobne jste prevzala nazev z americkych webovych stranek, tam se jim tak rika, ale v Italii jsou to "mandlove susenky s piniovymi orisky" = "biscotti di pasta di mandorle ai pinoli, nebo con pinoli", kdyby to byly susenky Pignoli(pinoli), mely by mit tvar pinioveho orisku, coz tedy nemaji...

Tématické fráze:
italské sušenky, amaretto sušenky, recept na italské sušenky, sušenky s marcipánem, marcipánové kuličky se sušeného mléka, amareto sušenky recept, italské sušenky recept, mandorla top recepty, amaretto sušenky recept, recept sušenky amaretto, marcipanove amaretto, piggnoli, mandorla recepty, susenky amareto, italské sušenky z s mandlemi, recept na amaretto sušenky, sušenky amaretto, výborné sušenky z marcipánu, sušenky marcipán, italske susenky s marcipanem a piniovymi orisky

Suroviny:
marcipán, sůl, prášek do pečiva, cukr, máslo rostlinné, amaretto, mouka polohrubá, ořechy piniové, mléko rostlinné

Přidat fotografie receptu