Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky jinak...

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 210 kJ /
1 245 kcal
Bílkoviny21,68 g
Tuky85,87 g
Vláknina44,84 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,77 g
Sůl6,75 g
Sacharidy87,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky si očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do cedníku a propláchneme několikrát v horké vodě, necháme okapat. Na proužky nakrájenou cibuli si orestujeme na oleji a nakrájené anglické slanině, až je trošku do hněda, přidáme připravené ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě na mírné teplotě. Krok 2: V polovině dušení přidáme ostatní ingredience krom pažitky, na proužky hlívu ústřičnou, papriku, česnek, pórek a rajče na plátky, posypeme provensálskýma bylinkami, vegetou, opepříme a osolíme je-li třeba (já nesolila, vegeta je slaná dost). Krok 3: Zalijeme horkou vodou a dusíme, až je vše dostatečně měkké, ale ne rozvařené. Kdo má rád omáčky hustší, přidá trochu jíšky nebo rozředí Solamyl v troše vody a zalije tím ledvinky. Po udušení přidáme nasekanou petrželku.

Zveřejněno 8. 4. 2009

Poznámka autorky Bibinka

U nás jsou to bezkonkurenční ledvinky, stále jsem je vylepšovala, zkoušela a tyhle nás oslovili úplně nejvíc.

Krom nich dělám ještě plněné ledvinky(taky dobré) a recept je tady k dispozici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky jinak...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgJX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky jinak...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgJX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

vyborny recept, vsem chutnalo.diky:-))

My máme ledvinky rádi. Dělám je na kari a kluci se po nich můžou utlouct (je to maso a nemá vlákna :-D). Zkusím i tvůj způsob. ;-)

Bibi, to já můžu a noc po pobírání kortikoidů do nosu necítím skoro nic, takže, já nevím, když je očistím, na noc dám do kyšky, nebo mléka, pak ještě přeleju vřelou vodou, nemám s tím problém. Těžko říct, hovězí jsou horší, ty bych nedělala. Máš plus.;-):yes:

:-D já je očistím, nakrájím a pařím a to už mám problém z "vůní". Jsem - jak říkám manžel "děsný čuchač" - a v tom je ta tragedie. Už se "těším" na opocená těla některých našich občanů v letním vedru. To budu na nervy na každém nákupu.:-D

Bibi,ja som dnes na rovnaký spôsob robila kuracie srdiečka,tiež som si recept len tak vymyslela,len namiesto hlivy som dala šampiony.Potom pridám aj fotku.S ladvinkami mám rovnaký problém ako Iljusa,tiez ich cítim nech robím čo chcem.:-( Raz som ich nechala 24 hod.namočené s mlieku s cesnakom a nič.Ale podla tvojho obrázku by som si ich dala hneď.:-p

Iljuso, možná, že jsem Tě špatně pochopila, v tom případě se omlouvám, ale nejdřív ledvinky očisti, pokrájej a potom teprve je spař a namoč do mléka. Z Tvého příspěvku mi připadá, že je nejdříve celé paříš a dáváš do mléka a teprve potom krájiš. Jestli ne, tak promiň :-8;-)

Hmm, tak ty bych si dala. Musel by mi je ale někdo udělat, zkoušela jsem je několikrát, ale pokaždé skončí v koši. Máchám je, pařím, do mléka dávám, prostě nevím co, ale pořád je cítím. Jakmile do nich říznu a čistím je, je konec. Tak si tu v klidu trochu poslintám u obrázků. :-D

Tématické fráze:
ledvinky recept, hovězí ledvinky recept, pečené ledvinky, recept na ledvinky, ledvinky podle pohlreicha, ledvinky na česneku, ledvinky recepty, hovezi ledvinky, recepty ledvinky, recepty na hovězí ledvinky, pokrmy z hlívy ustřičné, recept na hovězí ledvinky, ledvinky trochu jinak, ledvinky pečené, vepřové ledvinky jinak, recept ledvinky, hovězí ledviny recept, nejlepší ledvinky, hovezi ledvinky pecene, hovězí ledvinky-obrázek

Suroviny:
ledvinky vepřové, slanina anglická, cibule, česnek, hlíva ústřičná, pórek, kapie zelená, rajče, koření provensálské, vegeta, petrželka, olej olivový, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu