Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnový koláček s malinovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Susa Susa

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 805 kJ /
2 821 kcal
Bílkoviny101,28 g
Tuky175,34 g
Vláknina47,25 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 3,86 g
Sůl1,04 g
Sacharidy185,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z cizrny slijeme nálev a do mixéru nasypeme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu. Krok 2: Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35 - 40 minut. Krok 3: Mezitím si vyrobíme malinovou omáčku. Maliny vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a rozvaříme je doměkka. Nakonec omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, osladíme lžičkou třtinového cukru a servírujeme ji společně s kouskem koláčku.

Zveřejněno 11. 10. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový koláček s malinovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKQM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový koláček s malinovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKQM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

BastMetztli: Dobrý den, nechce se mi to tady dlouze vypisovat, proto přikládám odkaz, ve kterém je to hezky vysvětleno http://www.chute-sveta.cz/prasek-do-peciva-vs-jedl...

Když přidáváte jedlou sodu, není tam ten kypřicí prášek zbytečný?

Tématické fráze:
nejlepsi cizrnovy kolac

Suroviny:
cizrna, vejce, kakao, mandle, mléko sojové, kypřicí prášek bez fosfátů, soda jedlá, sůl, med, extrakt vanilkový, olej kokosový, maliny, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu