Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory na paprice (tchýniny)

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 594 kJ /
381 kcal
Bílkoviny9,96 g
Tuky0,74 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy77,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme cibuli a kostičky špekáčků (i ty pustí tuk, tak to se sádlem nepřehánět), pak přidáme papriku, necháme ji jen pustit barvu a hned zalijeme vývarem nebo vodou (popř. přidáme masox). Krok 2: Přihodíme brambory, pokrájené na kostky a spolu s kořením a solí necháme povařit. Krok 3: Zahustíme moukou, rozšlehanou v mléku, 20 minut povaříme, dosolíme a lehce okyselíme - opravdu lehce, vrátit už to nijak nejde. I když - tchýně, od které mám recept, jak jde čas, tyhle brambory miluje stále více kyselkavé.

Zveřejněno 30. 9. 2015

Poznámka autorky cathleen

Zalévám vývarem z vepřové kosti, ale měla jsem i vývar z masoxu a - dá sa :-)

Množství surovin je spíš orientační, tato omáčka u nás patří k velmi oblíbeným, tak ji vařím v sedmilitrovém hrnci.

Špekáčky ze zdejšího řeznictví se jmenují domácí, jsou opravdu výborné (s kostičkami špeku) a hlavně veliké, delší oproti jiným krátkým buřtíkům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory na paprice (tchýniny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mx9A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory na paprice (tchýniny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mx9A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dělám stejně, jen přidám kmín a trochu pepře a nezahušťuji moukou, pouze přistrouhám jednu bramboru na jemném struhadle. Chutnají i pokud neni vývar, protože dobrý buřt dobře ochutí. Nedávám ocet.

Ivusa: dík, Ivi. U nás to opravdu chutná moc, mně to zas připomíná vaření slepice na paprice:-D (až na ty brambory)

To by mi chutnalo....trošku mi to připomíná valašskou kyselicu bez zelí ....:yes::yes:

Petra: u nás doma se tyto brambory od buřtguláše odlišují právě tím, že jsou zadělány mlékem a ochuceny do kyselkava (plus jiné koření) :-p

Hezký buřtguláš :)

Tématické fráze:
brambory na paprice, recept brambory na paprice, buřty na paprice, brambor na paprice, brambory s octem na paprice, brambory na paprice a sadle, vepřové na paprice brambory, brambory na paprice recept, top recepty brambory na paprice, jak se jmenují listy z brambor, recepty brambory na paprice, 5 brambory na paprice, buřty na paprice s bramborama, recepty z brambor, burtgulas recept, polevka brambory na paprice, tchynina kuchařka, pecene brambory na paprice, recept na brambory na paprice se smetanou, recept- brambory na paprice

Suroviny:
špekáček, brambory, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, chilli, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, vývar, mléko, mouka polohrubá, ocet

Přidat fotografie receptu