Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované portobello s polentovou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 039 kJ /
1 443 kcal
Bílkoviny9,92 g
Tuky120,36 g
Vláknina22,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy76,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobouky očistěte, ingredience na marinádu smíchejte a nalijte do sáčku či krabičky. Vložte houby, promněte a dejte marinovat do lednice. Teoreticky by mohlo stačit marinovat houby cca hodinu, ale čím déle, tím lépe - já klobouky nakládám obvykle den před přípravou jídla. Krok 2: Když jsou houby ochucené, opečte je z obou stran na grilu či na pánvi - z každé strany pár minut. Pokud jsou klobouky větší a tlustší, doporučuji přikrýt pánev pokličkou a krátce je podusit. Krok 3: Na polentu přiveďte vývar či vodu s bujónem k varu a poté pomalu za neustálého míchání přisypávejte polentu - nesmí se udělat hrudky. Krátce povařte do zhoustnutí, poté vlijte smetanu, přisypte droždí a bylinky. Obvykle se trochu liší různé druhy a značky polenty, pokud je vaše příliš hustá, nařeďte ji do požadované konzistence rostlinným mlékem.

Zveřejněno 2. 10. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované portobello s polentovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Q9K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované portobello s polentovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Q9K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
raw portobello, žampiony s polentovou s kaší, jak udělat portobello, recept na portobello, jídla z houby portobello, jsk udělat portobelo, polentová kaše recept, portobello raw, houba portobello raw recepty, houby s polentovou kaší, portobello recept, portobello v sacku

Suroviny:
portobello, olej olivový, ocet balsamiko, sirup javorový, česnek, kukuřičná kaše, vývar zeleninový, bujón, smetana rostlinná, lahůdkové droždí tebi, tymián čerstvý, koření oregáno čerstvé, čerstvé bylinky, pažitka, petrželka

Přidat fotografie receptu