Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkový perník

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 582 kJ /
6 831 kcal
Bílkoviny113,61 g
Tuky219,50 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 584 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy1 089,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme s pudinkem, práškem do pečiva i perníku. V mléce rozšleháme vejce, nalijeme do mouky, přidáme cukr, přilijeme olej a vypracujeme hladké perníkové těsto. Můžeme také přidat rozinky a nasekané ořechy.

Zveřejněno 8. 4. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Zdroj - časopis vypečené recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgLO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgLO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

pipre, mě se to dříve taky stávalo u dortíků a bylo to fakt tím,že jsem strkala do trouby nos moc brzy a povytahovala tu formu dost neopatrně. Teď se mi to už nestává, peču pozvolna a nakukuju až po té půlhodince, prostě co jak nejpozději a jak píše Špagetka, nejdřív omrknu a jinak pomalounku povytáhnu rošt a zkusím povrch. Dělám jen pár dortíků v roce a pořád stejný korpus, ořechový, ale dřív jsem dělala jiný, jen světlý piškot a vím, že ty problémy byly častější. Děláš korpus pořád stejný? Nebude to třeba pak těstem? Ale vlastně píšeš, že se to nestává pokaždé :-O Tak to pak fakt nevím:-)

Špagetko, je to možné, ale kolikrát jen otevřu troubu a vidím, že to kleslo, a to neposouvám roštem nebo formou. Troubu otevírám nejdříve po 30 minutách, abych se podívala. Peču v plynové troubě a jsem zvyklá dávat na rošt alobal, ale zkoušela jsem to i bez něj. Možná je to v teplotě, ale nastavuji pořád stejně. Neklesne mi podkova, jen kulatý dort nebo srdce, ale ne pokaždé. Ale dík za upozornění, možná to dělám, aniž si to teď vybavuji :-)

Pipre - v tvém případě to určitě bude prudkým trháním plechu, pekáče při kontrole pečení nebo při vyndávání.Ono se to nezdá, ale je to jak s miminkem, prostě pomalu aněžně ....;-):-p

Merylas vůbec nevadí, klidně přidej další perník, ráda vyzkouším i ten tvůj.;-)

Já mívám zas opačný problém při pečení piškotu v kulaté formě. Kraje nabudou a střed klesne. Nejhorší je, že to není pokaždé a já nemohu přijít na to, zda je to troubou nebo těstem. Těsto ale dělám stejné, i troubu mám zahřátou na stejnou teplotu a peču také při stejné teplotě.

Špagetko, já vím, že je to univerzální rada :-));-):yes: Já nějaký ten hrb na moučníku moc neřeším, hlavně že je to jedlé, ale umělecký dojem to moc neudělá :-)) Ale jsem si všimla, že spíš se mi udělá, když je to jen rychlé těsto, co se všechno jen zamíchá a vlije na plech. A Verča určitě nebude nic namítat, když přidám do podobných receptů, jeden taky s pudinkem, ale banánovým.

Spagetko, když tak o tom tedka přemýšlím, tak to těsto bylo opravdu řidší. No a už jsem doma. No jo chybama se člověk učí. :-D

Merylas - POZOR tose netýká jen toho toreceptu, ale fakt univerzálně!!!!!!!!! Tos doufám pochopila :-D:-D:-D

Špagetko, díky za vyčerpavájící odpověď a věřím Ti :-D:-D:-D Já tyhle perníky zas až tak moc často nepeču, tak to nemám tak vychytané jako Ty;-):yes:

Pokud je těsto řidší - udělám vprostřed větší díru - dělám přímo v troubě to shrnutí a hned troubu zavřu. Pokud ji máme dobře vyhřátou, těsto se zapeče za pár sekund a nestihne se vyrovnat - věřte mi, tohle fakt funguje!!!Samozřejmě moc zprudka netrhhat těstem nebo pekáčem, aby se nezdrclo, hlavně když tam je sníh, ale pracuju s ním přitom rychle.Prostě klidný, plynulý ale rychlý pohyb - to je co? :-D:-D:-D Ale líp to neumím napsat:-8

Spagetko, tak to vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo. Dík za tip.;-)

Špagetko, taky jsem se pokoušela nahrnovat k okrajům, ale některé těsto je řidší a prostě se povrch zase srovná:-))

Děvčata, to těsto musíte rozetřít víc k okrajům - nechat v prostřed malinko míň těsta při pečení se to vyrovná. Jsem si 100% jistá, že to je ono.;-) Jo receptík je :-p:yes::yes:

Mě se to občas stává, když dělám z celých vajec a né žloutky + sníh. Co je tady odkaz na podobný recept, tam je v koláčové formě a taky je středem trochu vyšší. Napadá mě jen, že se musí péct pozvolna od samého začátku.

Výbušná taky by mě to zajímalo, snad někdo odpoví.

Tématické fráze:
perník s pudinkem, perník na plech s pudinkem, perník s čokoládovým pudinkem, recept na perník s čokoládovým pudinkem, peceny pernik, recept perník s pudinkem, perník, perník s pudingem, perníková buchta s pudinkem, perník s pudinkem recept, pečení piškotu, pernik pecený, pečení perníku, recept na pernik s pudinkem, perník z pudinkem, recept na pečený perník, perník na plech s cokoladovym pudinkem, pernik z pudinkoveho prasku, perník s čokoládovým pudingem, pudingový perník

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, olej, vejce, mléko, pudink kakaový, prášek do pečiva, prášek do perníku

Přidat fotografie receptu