Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s tvarohovou náplní-šnek (plundrové těsto jednoduché)

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez dob kynutí a odležení těsta

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez dob kynutí a odležení těsta)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 030 kJ /
2 875 kcal
Bílkoviny137,70 g
Tuky63,64 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 2,45 g
Sůl5,95 g
Sacharidy428,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze čtyř polévkových lžic vlažného mléka, droždí, 1 lžičky cukru a 1 lžíce mouky uděláme kvásek a necháme vzejít. Krok 2: Mouku, cukr, sůl dáme do mísy a promícháme. Krok 3: Přidáme 2 vejce a 1 žloutek, vzešlý kvásek, vlažné mléko a vypracujeme těsto. K vypracování těsta můžeme použít domácí pekárnu. Krok 4: Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Krok 5: Po vykynutí dáme těsto na pomoučenou pracovní desku a rozválíme na obdélník, na něj položíme obdélník nebo kruh listového těsta a několikrát překládáme - fotonávod. Těsto překládáme nejméně 3x, pak po upečení pekně listuje. Krok 6: Teď je čas předehřát troubu na 220 °C (horkovzduch na 200 °C). Krok 7: Těsto dáme cca na 30 minut odpočinout do lednice a potom ho tence (jako na štůdl) na pomoučené pracovní desce rozválíme na tři úzké obdélníky. Ke kraji obdélníků dáme po celé délce tvarohovou náplň a zarolujeme. Náplň připravíme smíchaním všech ingrediencí. Krok 8: Dno kulaté formy vyložíme pečicím papírem nebo formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Krok 9: Rolky postupně stáčíme na dno formy do šneku a mezery vyplníme vypeckovanými švestkami, do kterých můžeme přidat špetku škořice - fotonávod. Krok 10: Koláč dáme do trouby a po deseti minutách teplotu snížíme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C) a pečeme cca 40 minut.

Zveřejněno 5. 10. 2015

Poznámka autorky radiator

Z uvedených surovin jsem udělala jeden kynutý a jeden plundrový koláč do kulaté formy o průměru 28 cm. Pokud chcete udělat jen těsto plundrové, použijte listová těsta dvě.

Z plundrového těsta můžete udělat nejen koláče, ale také croisanty, šátečky nebo rohlíčky s náplní, štůdly nebo slané pečivo. Pečivo klademe na plech vyloženým pečícím papírem, ale ne moc blízko sebe, protože při pečení ještě nabyde. Doba pečení závisí na velikosti pečiva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s tvarohovou náplní-šnek (plundrové těsto jednoduché)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2QGv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s tvarohovou náplní-šnek (plundrové těsto jednoduché)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2QGv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

vera64: Dobrý den, váha listového těsta je 250-275 gramů. Někdy kupuji balíček kde jsou dvě těsta à 250 g a nebo jeden balíček 275 g. Ať se vám koláč podaří 😊

Jaká je, prosím, hmotnost lístkového těsta v poměru ke kynutému těstu
v tomto receptu ? Určitě to hodně ovlivní výsledek.

zizala: asi tak - vypada nadherne, ale ten skvost kazi KUPOVANE TESTO z jakehosi tazneho margarinu. :-(

:-p:yes: moc pěkné:-K

:yes::yes::yes::yes: No jo, švestek je všude hromada;-)

Plundrové těsto je jiné (do kynutého těsta se zabalí tukový bochánek a dále se s ním pracuje jako s listovým = překládání a pod.), zde se zabalí hotové listové těsto...zvláštní. Nicméně, koláč vypadá moc hezky :yes:

Díky za recept.:-):yes: Toto jsem vůbec neznala,:-O člověk se učí celý život. Musím vyzkoušet.

:yes: ten je krásný - škoda že už nemáme švestky!

To míchání těsta se mi moc líbí, zas jsem chyřejší:-D:yes:

spagetka: Díky moc:-K Já "plundrovala" poprvé, neboť jsem se domnívala, že těsto je dost komplikované a náročné, ale když se koupí to listové, je to snadnější;-) Také pekírna je na dělání těsta velký pomocník.

Nádhera :-8 a věřím, že moc dobrá:yes:

Míllo, hezké foto. Recept ale taky, "neplundrovala" jsem teda už hodně dlouho :-D;-):-p:yes:

Tématické fráze:
koláče z plundrového těsta, svestkovy snek, recept na plundrové těsto, švestkový koláč s tvarohem, plundrové těsto, kolac ze sneku, svestkovy kolac do kulate formy, šneky z plundrového těsta, překládání plundrového kynutého těsta, plundrové těsto co s nim, koláče z plundrového těsta s ovocem, koláče kynuté plundrové těsto, jednoduchý švestkový koláč, překládání z kynutého těsta, koláč s tvarohovou náplní, jednoduché těsto na koláče, kulaty kolac velky se 4 naplnemi, plundrové koláče s tvarohem a švestkami, plundrové koláčky, jednoduche testo na sneky

Suroviny:
mouka hladká, těsto listové, mléko, mléko, cukr, vejce, žloutek, droždí, sůl, tvaroh měkký, žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu