Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z hroznového vina

Pokud máme zahrádku, nebo se nám sejde v létě větší množství ovoce, je dobré si ho uchovat i na pozdější dobu. Vaření džemů má u nás dlouhou tradici. Použití různých želírovacích přípravků nám práci maximálně zjednoduší.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aazaba

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 333 kJ /
4 860 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky0,40 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 205,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrozny omyjeme a odstopkujeme.
Máme-li odšťavňovač, oddělíme šťávu od zbytků. Pokud ho nemáme, hrozny rozmixujeme a přepasírujeme přes cedník. Krok 2: Ovoce můžeme dle chuti různě kombinovat.
Dále pokračujeme dle návodu na Gelfixu. Krok 3: Suché čisté sklenice plníme horkou zavařeninou. Dobře otřeme hrdla a zavíčkujeme. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Jak na to, aby se džem nekazil

Zveřejněno 8. 10. 2015

Poznámka autorky aazaba

Já jsem dělala v kombinaci hrozno - banán (2ks) a hrozno - jablko (2 ks). Obě dvě marmelády jsou výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z hroznového vina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzJN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z hroznového vina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzJN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Na tři litry přepasírované šťávy jsem dala tři gelfixy 2:1 a jeden pektin + cukr dle návodu. Marmeláda chuťově dobrá, nijak zvlášť výrazně po hroznech, ale dobrá. Jen mi bohužel vůbec neztuhla. Ještě se mi to nikdy nestalo, ale faktem je, že z hroznového vína jsem marmeládu zatím nedělala. Druhý den jsem vše ze sklenic vylila zpět do hrnce a přidala jablka - ty mají hodně pektinu. Až pak marmeláda celkem ztuhla. Ale chuť je již jiná. Není špatná, ale prostě jiná. Zatím chuťově nejdokonalejší marmeládu jsem dělala z angreštu. Děti a vnoučata mají nejraději z jahod nebo meruněk. Ale zkusit se má vše :-8

Marmeláda je výborná. Nečekala jsem, že chuť bude tak výrazná. Povařím, pasíruji a poté klasický postup dle gelfixu. Děkuji

Taky se na ní chystám letos poprvé, tak snad se zadaří;-);-) každým rokem máme hodně vína, pěstujeme ho ve skleníku, loni se nám ho podařilo rozdat, letos jsem zatím zavářela kompot a příští týden půjdu na tu marmošku;-);-):-D

Delano z jahodoveho vina, s gelfixem 3:1. Parada. :yes:

Mlcoch: já to mám uvedené jako rcp na hroznové želé a mě se tedy povedla .. po vychladnutí jsem jí dala zchladnout do lednice .. je to krásné a všem chutnající želé ... skoro už není :-)<3:-K

Tak mně se bohužel nepovedla :-( Nevím, kde jsem udělala chybu, nicméně ne a ne ztvrdnout.. Na konci vaření jsem zkoušela přidat i kyselinu citrónovou, ale nic.. Škoda, ale i tekutou jí zužitkuji, jen ještě nevím jak :-D Dávám bodík.

:-O:-O asi se stavím namazat si chleba, jo to by mi chutnalo :-p:yes::-K

Jaroslava 10. 10. 2015 10:03
Tak tohle se pod Krkonošemi dělá už několik let.;-)

Docela dobré,chutnala a už není žádná.Dík za recept.:-p:yes:

Tématické fráze:
džem z vinných hroznů, dzem z hroznoveho vina, marmeláda z vina, hroznové želé recept, marmeláda z vinné révy, recepty z hroznového vina, hroznový dzem, hroznove vino recepty, domácí marmeláda z hroznového vína recepty, džem z hroznů, stava z hroznového vina, co udelat z hroznoveho vina, vinná marmeláda, zavařenina z hroznového vína, hroznove vino dzem, džem z vinných hroznů recepty, džem z hroznového vína recepty, hroznový džem recept, džem z vinné révy recept, hroznove vino-marmelada

Suroviny:
šťáva z hroznů, cukr třtinový, gelfix 2:1

Přidat fotografie receptu