Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s rumovou hruškou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NADEI

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 785 kJ /
3 295 kcal
Bílkoviny38,66 g
Tuky179,13 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 857 mg
Sodík 218 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy377,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem oloupejte a nakrájejte hrušku na drobné kostičky, zalijte rumem a nechte macerovat. Krok 2: Žloutky vyšlehejte s oběma cukry do pěny, přidejte olej, mléko střídavě s moukou smíchanou s pudinkem, skořicí a práškem do pečiva. Do těsta lehce zamíchejte sníh vyšlehaný ze zbylých bílků a na závěr přidejte kostičky hrušky i s rumem - nic tím nezkazíte. Krok 3: Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy - kokosem, bude krásně vonět. Dejte do vyhřáté trouby na 180°C a pečte přibližně 45-50 minut. Hotovou bábovku vyklopte na podnos, lehce pocukrujte a nechte vychladnout.

Zveřejněno 10. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s rumovou hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmMr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s rumovou hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bábovka s hruškou, hrníčková bábovka s hruškami, macerovat

Suroviny:
hruška, rum, mouka polohrubá, pudink citronový, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice, olej, mléko, prášek do pečiva, žloutek, máslo, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu