Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japchae - korejské nudle se zeleninou, houbami a krůtím masem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 290 kJ /
308 kcal
Bílkoviny40,06 g
Tuky2,48 g
Vláknina11,97 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy28,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené maso zalijeme 2 polévkovými lžícemi sójové omáčky, 1 polévkovou lžící sezamového oleje, posypeme lžící cukru a promícháme s 2 rozdrcenými stroužky česneku. Necháme alspoň půl hodiny marinovat. Krok 2: Mrkev, cibuli, papriku a chilli papričku nakrájíme na jemné nudličky, houby pokrájíme na plátky, zbylý česnek posekáme. Špenát opláchneme a necháme okapat. Krok 3: Na arašídovém oleji orestujeme nejprve maso, které vyjmeme, pokud je potřeba doplníme trochu oleje a orestujeme na něm mrkev, papriku, chilli papričku, cibuli s houbami a nakonec přihodíme česnek se špenátem. Zelenina musí být křupavá nikoliv rozvařená. Krok 4: Vrátíme zpět maso, přidáme uvařené nudle a dochutíme dostatečně rybí a sójovou omáčkou, rýžovým octem a ještě trochou sezamového oleje. Krok 5: Vše dobře promícháme a můžeme podávat posypané sezamovými semínky.

Zveřejněno 20. 10. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Japchae, jap chae, jabchae, chapchae, chap chae ... takto všemožně se nazývají korejské nudle z batátového škrobu s restovanou zeleninou a houbami, někdy i s masem,nejčastěji z hovězího ořechu. Já jsem použila na tenké nudličky nakrájená krůtí prsa. Nudle se prodávají ve vysušeném stavu , je nutné je povařit a následně promíchat s připravenými ingrediencemi. Samy o sobě jsou nudle takřka bez chuti, takže snesou jakékoliv dochucení. Mají jinou konzistenci nežli nudle rýžové, jsou pevnější a více kluzké a nenabydou na objemu tolik, jako jiné nudle či těstoviny :-)

Inspirovala jsem se několika zahraničními weby a časopisem F.O.O.D.

Moje receptyaostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japchae - korejské nudle se zeleninou, houbami a krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN5W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japchae - korejské nudle se zeleninou, houbami a krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN5W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vanilka: I mně chutnají víc. Díky ;-)

Znám originál s hovězím masem a ten mi velmi chutná. Tyto nudle, dle mého názoru, jsou mnohem lepší než nudle rýžové. Za mě +1 ;-)

Tématické fráze:
těstoviny po korejsku, korejské těstoviny, ryzove nudle s krutím masem, krůtí maso se zeleninou, těstoviny po korejsku s kuřecím masem recepty, korejske chapchae, recept testoviny po korejsku, krůtí maso recepty, chap chae recepty, těstoviny po korejsku recept, jjapche cz recept, korejske cerstve nudle, nudle s krutím masem, cuketa po korejsku, korejské recepty, krůtí maso, těstoviny se zeleninou a krůtím masem, krůtí maso na zelenině, korejská s kuřecím masem, korejské nudlové recepty

Suroviny:
nudle korejské z batátového škrobu, prsa krůtí, mrkev, houby, chilli paprika čerstvá, cibule, paprika čerstvá červená, česnek, špenát čerstvý, omáčka sojová, omáčka rybí, olej sezamový, cukr třtinový, ocet rýžový, semínka sezamová, olej arašídový

Přidat fotografie receptu