Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina, co dům dá

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

HUSTENKA

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 553 kJ /
849 kcal
Bílkoviny42,75 g
Tuky45,73 g
Vláknina19,07 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 4,53 g
Sůl11,25 g
Sacharidy61,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vymažeme pekáček či zapékací misku olivovým olejem. Nakrájíme na půl kolečka cibuli a dáme do pekáče. Přidáme k ní oloupanou a nakrájenou cuketu na kostičky a rovněž i brambory, vařené ve slupce. Krok 2: Brambory mohou být ve slupce či bez ní, záleží, jak kdo má rád. Jako poslední přidáme papriky bez jadérek, nakrájené také na kostičky či proužky, opět záleží na vás. Je jedno, jaké použijete, osobně jsme použila trikoloru - balení paprik, kvůli barevnosti. Krok 3: Okořeníme: opepřit - nejlépe čerstvě mletým pepřem, přidat tymián a osolit (jemně). Promíchat v pekáčku, aby se vše smísilo s kořením. Dát do vyhřátě trouby péct na 180°C 35-45 minut, doměkka, hlavně u paprik. Krok 4: Každý máme jinou troubu, proto teplota a délka pečení je jen orientační. Pokud máte troubu s grilem není na škodu zeleninu pogrilovat. Před vložením do trouby jsem pekáček přikryla alobalem.
2-3x promíchat během pečení, aby se nepřichytlo. Krok 5: Mezitím, co je zelenina v troubě si oloupeme a nakrájíme česnek na tenké plátky. Česnek se přidává 8-10 minut před dopečením takto na plátky a opět promíchat. Po vytažení z trouby bud nastrouháme či nalámeme balkánský sýr na zeleninu ještě za tepla a promícháme. Dle chutí dosolit.

Zveřejněno 27. 10. 2015

Poznámka autorky HUSTENKA

Tento receptík je tzv.,co dům dá.

Mě zbyla zelenina a vařené brambory z předchozího dne, tak jsem si řekla, že si udělám takový mixík - trochu snad zdravý:-))).

Soli jsem dávala záměrně málo, neboť balkánský sýr je sám o sobě dosti slaný a mít jídlo jako solné doly také není dobré.

Koření je na každém, jak kdo má rád, viz pepř a tymián.

Osobně miluju česnek v jakékoli podobě, takže 8 stroužků bych se vůbec nebála, ale také záleží na odrůdě česneku. Víte sami, že některého stačí dva tři stroužky a člověk se nestíhá uhasit a u některého nestačí ani polovina paličky. U nás jsme zvyklí téměř vše nějak zužitkovat:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina, co dům dá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNEJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina, co dům dá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNEJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jídlo co dům dá, jak nejlépe zužitkovat papriky, pekacek co dum da, jidlo co dům dá, jak se dá zužitkovat paprika, jaká zelenina se da pect, zelenina co se dá pect, co dum da vareni

Suroviny:
paprika, cuketa, brambory, cibule, česnek, sýr balkánský, sůl, pepř mletý, tymián, olej olivový

Přidat fotografie receptu