Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový slaný závin z rýžového papíru

Hodnocení receptu je 5,0 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 917 kJ /
936 kcal
Bílkoviny64,50 g
Tuky64,37 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 751 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,02 g
Sacharidy23,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme špenát. Cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme špenát, česnek, smetanu, osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Necháme vychladnout. Krok 2: Plátky rýžového papíru namočíme po jednom do vlažné vody, chvilku v ní necháme, než začne měknout a rozložíme na utěrku. První vrstvu potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme ještě jednu vrstvu. Krok 3: Připravený plát poklademe plátky sýra, šunky a potřeme špenátem. Pomocí utěrky zavineme, přendáme na plech a potřeme zbylým vajíčkem. Krok 4: Pečeme v troubě na 180°C asi 20-25 minut do zlatova.

Zveřejněno 28. 10. 2015

Poznámka autorky Lenunka

Našla jsem tu sladkou variantu, tak jsem vyzkoušela i slanou. Postup s papírem je podobný, jen jsem nemáčela utěrku, papír je pak moc měkký a špatně by se s ním pracovalo. Na náplň můžete zvolit cokoliv podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový slaný závin z rýžového papíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AgO1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový slaný závin z rýžového papíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AgO1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Já Ti věřím ale fakt není ten rýžový papír uvnitř takový - no blemc....Já nerada listové těsto zavinuté dovnitř, ctěné Casino tomu říká srazek....brrr

Eja57: tak tohle je v podstatě těstovina, no, nadýchané to není, ale když někdo nesmí lepek, je to dobrá varianta, bezlepkové listové těsto se sice prodává, ale mě osobně prostě nejde vyválet:-D, bez toho lepku se hrozně trhá :-D

Velmi děkuji za recept a hlavně i vyfocený postup prokládání papíru. :yes: :-K Dělala jsem své první dva záviny - sladký a slaný, a musím tedy říct, že jako bezlepkář jsem mega nadšená - je to snadnější práce, než práce s listovým těstem, a mnohonásobně levnější!!! :-) z jednoho balení je toho velmi mnoho. Fakt super!! DÍKY:-*

Mají ho například v Globusu nebo v skoro každé vietnamské večerce:-)

Jen co zjistím, kde koupím rýžový papír, ihned vyzkouším. Vypadá to výborně!!!

Tématické fráze:
závin z rýžového papíru, plátky z rýžoveho těsta, slaný závin, plátky ryzoveho těsta, plátky s rýžového listového těsta, plátky z rýžového těsta recept, ryžove platky recepty, zavitky z ryzoveho testa, rýžové těsto náplň, slaný závin bezlebkový, rýžové platky papir, pláty z rýžového těsta recept, platky z ryzoveho cesta, ryzove plátky recept, ryzovy list, plátky rýžového listového těsta, platky z ryzoveho listového těsta, rýžové těsto na závitky, balení rýžového papíru, příprava těsta z ryžoveho z papíru

Suroviny:
papír rýžový, vejce, špenát, smetana ke šlehání, česnek, olej olivový, cibule, sůl, pepř, sýr plátkový, šunka

Přidat fotografie receptu