Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachní prsa jsou snadnější na přípravu, než péct celou kachnu. Zároveň je toto maso opravdu vynikající. S křupavou kůrkou a ovoněné rozmarýnem je to skutečná lahůdka. Domácí bramborové knedlíky jsou vláčné a plné chuti. A jak jinak kachnu, než se zelím.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

snedeno.cz

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 164 kJ /
2 429 kcal
Bílkoviny194,79 g
Tuky55,73 g
Vláknina23,33 g
Cholesterol 784 mg
Sodík 516 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy276,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prso, pokud je s kostí, ostrým nožem vykostíme a skelet si uschováme na kachní polévku. Kůži nařízneme ostrým nožem podélně a příčně, aby nám vznikly čtverečky. Musíme to provést opatrně, abychom zbytečně neřízli do masa. Krok 2: Poté potřeme olejem, okmínujeme, proložíme rozmarýnem a necháme půl hodiny odpočinout. Potom osolíme hrubozrnnou solí a sůl dlaněmi do masa vetřeme. Necháme ještě chviličku stát. Krok 3: Mezitím si dáme uvařit brambory ve slupce. Uvařené brambory necháme zchladnout za oknem a pak ještě teplé oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, krupicí, vejcem, olejem, solí a zpracujeme pevné těsto. Krok 4: Utvoříme 2 knedlíky. Následně uvaříme ve vroucí vodě 16 minut. Poté vyndáme, necháme chvíli vydýchat a nakrájíme nití na plátky. Krok 5: Rozpálíme troubu na 190 °C. Krok 6: Maso nejprve vložíme kůží dolů na studenou pánev zároveň s rozmarýnem, zapálíme pod ní plotýnku a zprudka opečeme. Maso pustí tuk, který odebíráme lžící do skleničky. Krok 7: Opékáme tak dlouho, dokud není kůže zlatavá, může to trvat cca 8-10 minut. Potom maso obrátíme a opékáme z druhé strany dozlatova, přibližně 6 minut. Krok 8: Mezitím už se nám nahřála trouba, tak trochu tuku přelijeme do pekáčku a vložíme do něj opečená prsa. Pečeme ještě 10 minut. Kdo má rád maso víc růžové, všechny kroky zkrátí o 1-2 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme na 5 minut do alobalu, aby se šťáva hezky rozlila po mase. Potom nakrájíme na plátky. Krok 9: Mezitím, co se nám peče maso, v kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme slité zelí s troškou nálevu, okmínujeme a podusíme pod pokličkou asi 8 minut. Dále dochutíme dle vlastní chuti cukrem, solí, případně octem a chvilku ještě zahřejeme.

TIP: Jak uvařit zelí

Zveřejněno 29. 10. 2015

Poznámka autorky snedeno.cz

Kachnu v tomto převleku budete mít nachystanou co by dup, žádná obíračka a žádné mastné prsty, triko ani kalhoty :P

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAJl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAJl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Dnes jsme měli na oběd. Chvála, prsa měkoučké, knedlík výborný, zelí tak jak má být. Naprostá spokojenost.:-)

snedeno.cz 29. 10. 2015 18:00
Já je kupovala v Lidl :-p

Skvělé :) Jen ještě sehnat u nás ty kachní prsa :)

Tématické fráze:
kachni prsa se zelim, kachní prsa s kosti, kachní prsa v troubě, kachni prsa, kachní prsa s kostí recept, peceni kachnich prsou, jak upéct kachní prsa, kachní prsa na zelí, kachni prsa se zelim recept, kachniprsa, kachni prso se zelim, kachní prsa se se zelím, kacní prsa s červeným zelím, kachni prsa recept, kachni prsa, zrli knidlik, kachni prsa s kuzi a kosti, pečená kachna s knedlíkem, kachni prsa s kostí recepty, kachni prsa s kosti v troube, kachni prsa ze zelim

Suroviny:
prsa kachní, rozmarýn, sůl hrubozrnná, kmín celý, zelí sterilované červené, cibule, ocet, cukr, kmín celý, sůl, olej, brambory, krupice, mouka hrubá, vejce, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu