Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené česnekové zelí

Toto je jednoduché, ale mimořádně lahodné jídlo, které si zamilujete díky jeho křupavosti a jemné česnekové vůni. Takto upravené zelí je skvělou přílohou k masu, ale může být i samostatným lehkým pokrmem. Stačí pár surovin a trouba vykouzlí neodolatelnou dobrotu!

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Menší hlávku zelí nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Krok 2: Pečicí papír potřeme olejem, rozložíme na něj zelí. Potřeme je olejem, do kterého jsme protlačili česnek. Osolíme, opepříme. Krok 3: Pečeme při 180-200 °C, dokud zelí nezměkne. Podáváme jako přílohu nebo jíme jen tak.

TIP: Steak z hlávkového zelí - oblíbený recept

Zveřejněno 6. 11. 2015

Poznámka autora magdalenka

V čase môjho detstva nám toto maminka robila z malých kapustových hláv v čase tlačenia kapusty do suda. Patrilo to k jesenným rituálom. Otec strúhal a tlačil, my sme sa motali okolo. Neviem, či je to krajová špecialita, alebo špecialita našej rodiny. Dnes som po desiatkach rokov robila prvýkrát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené česnekové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Qqj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené česnekové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Qqj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Moravak: :-):-):-)

No to jsem měl zase najít recept, neskutečně jednoduché a chutné, dělám si to zelí i dvakrát týdně <3

cathleen: skvelá správa.:-K

magdalenka: včera jsme dělali něco podobného :-) vytuněné ještě o látek masa na povrchu. Výborné! :yes:

pinonek: súhlasím. :-8

jednoduche a vynikajici

Jen mě udivuje, že my to děláme ze zelí a na Slovensku z kapusty.:-p

Jaroslav: :-D:-D:-D

Tak jsem po obědě a mohu odpřísáhnout že toto zelí nemá absolutně
chybu.Je jednoduché na přípravu a výborné k jídlu.Použila jsem zelí lehké to
do špičky rostoucí.Lahoda :vepřové knedlík a zelíčko.:-8

cecilka: z takýchto správ mám len radosť...

Zobrazit 2 starší odpovědi

Hedwika: mám naozaj radosť, že aspoň niekto sa odhodlal vyskúšať môj recept! Vďaka!

alenka balcarova zahumenska: ja ďakujem za vyskúšanie a teší ma, že chutilo!

Zobrazit starší odpověď

Díky za inspiraci. Zelí jsem nakrájela na čtverečky, promíchala s trochou Česnekového pesta a upekla. Byla to mňamka. :-*:-*:-* http://www.toprecepty.cz/recept/27576-cesnekova-pa...

Synova přítelkyně tímto způsobem připravila květák. Jen ho dělala vcelku, nekrájela na řezy. Taky byl výborný...:-)

Myslím, že vyzkouším.

:yes::yes::yes:

spagetka: "jen tak" je to najlepšie...:-))

magdalenka: kvůli tomu tvému receptíku jsem si zakoupila malinkaté zelíčko a jdu na to, tak nějak máme chutě ;-):-p
Ještě vymysllím, co k tomu, ale víš co? Sama píšeš "nebo jen tak";-);-):-D:-D

Tématické fráze:
pecene zeli, zelí recepty, česnekové zelí, pečené česnekové zelí, zelí pečené recept, zelí s česnekem, pečené zelí recept, grilovane zeli, pečené zelí s česnekem, pečené hlavkove zelí, recept pečené zelí, recept na pecene zelí, speciality ze zelí, pečene zelí recepty, speciality se zeli, recepty se zelí, recepty se zelí, pečené zelí¨, recepty z hlav.zeli, speciality se zelím

Suroviny:
zelí hlávkové, olej, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu