Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iva.Plzen

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 záviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 050 kJ /
1 446 kcal
Bílkoviny54,46 g
Tuky22,37 g
Vláknina30,60 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy241,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme v míse. Rozdělíme na 4 díly. Krok 2: Na plechu na pečící papír tvoříme lžící (stěrkou, plnícím sáčkem nebo jak si kdo najde způsob, který mu bude nejvíc vyhovovat) obdélníkový tvar základny závinu a těsto zde rovnoměrně rozetřeme, tak, aby vyšly dva kusy na plech. Krok 3: Naplníme jablkovou směsí, posypeme skořicí, hnědým cukrem (či pokapeme medem atd.), přidáme ořechy, rozinky, vše podle chuti a navrch rozetřeme druhý díl těsta. To je sice již obtížnější než základna, ale s navlhčenou stěrkou jsem si poradila dobře. Krok 4: Upečeme dozlatova. Ke konci pečení (cca 10-15 min před koncem) záviny lehce potřeme máslem (není nutné, jenom lépe zezlátnou).

Zveřejněno 9. 11. 2015

Poznámka autorky Iva.Plzen

Závin je excelentní chuťová a přitom zdravá záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAGy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAGy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

"Jablečný štrůdl z ovesných vloček a jahelné mouky"
No, položme se na otázku, co je to štrúdl;-)
Trošku to vypadá jako štrúdl, patrně to i chutná jako štrúdl, ale je to štrúdl?:-)

tejaja:
Já ho dokonce i cítím...:-)
Si říkám, tož su pitomá, nebo zhulená, že stačí když čučím na rcp a cítím skořici?:-O
...pak mi docvaklo, že za monitorem suším před pečením pasiáns se skořicí ;-):-8:-*

To mne zajímá, líbí se mi:yes:

:yes: Tentokrát poznámke úplne verím. ;-)

To vypadá moc hezky.:yes: Vítej.:-K

Tématické fráze:
závin z ovesných vloček, štrůdl z ovesných vloček, mouka z ovesných vloček, cukroví z jáhelné mouky, mouka z vlocek, mouka z vlocek, zavin s ovesnych vlocek, jahelné vlocky, jahelné vločky recepty, štrůdl z ovesých vloček, štrůdl z vloček, jáhlový závin, jáhlový závin recept, jablečný štrůdl s s ovesnými vločkami, ovesny strudl, štrudl z vločky, strudl ovesných vloček, závin z ovených vloček, jablkový chlebíček z pomazánkového másla a špaldové mouky, recepty z ovesných vloček

Suroviny:
vločky ovesné jemné, mouka hladká, jogurt bílý, sůl, med, soda jedlá, jablko, skořice, rozinky, ořechy, cukr třtinový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu