Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené žampiony

Výborná a rychlá příloha z jednoho pekáčku, to jsou pečené žampiony s cibulí a česnekem, kterými oslovíte nejednoho milovníka hub. Budou se skvěle vyjímat na rautovém stole, stejně tak i posypané nasekanou petrželkou na nedělní grilovačce.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 246 kJ /
298 kcal
Bílkoviny9,38 g
Tuky17,15 g
Vláknina17,14 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Větší žampiony nakrájíme na čtvrtky, menší na půlky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Stroužky česneku pokrájíme na poloviny. Krok 2: Vše promícháme a přidáme sůl a pepř dle chuti a snítku čerstvého tymiánu. Krok 3: Urovnáme do vymazané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu asi 25 minut.

TIP: Loupat či neloupat žampiony?

Zveřejněno 10. 11. 2015

Poznámka autorky cathleen

Podáváme s pečivem, ale výborné by byly i jako příloha k přírodně udělanému minutkovému plátku masa. Pekla jsem v teflonové remosce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80A2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80A2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

radekhk: :-D ta "tráva" je dobrá! :yes: Těší mě, že i bez ní chutnalo, je to jednoduché a poměrně rychlé...

Dnes jsem dělal, akorát místo jakékoliv trávy jsem lehce poprášil kořením na grilovanou zeleninu a dělal na pánvi na sporáku.... byl k tomu steak z vepřové krkovice a bramborobatátové pyré

lanikk: To me moc tesi, Karle, ze u vas doma chutnalo:-8
Neni treba se striktne drzet receptu - pouzila jsem tymian, protoze cerstvy mame radi a nemyslim, ze je nejak vic aromatictejsi nez rozmaryn. Ale dovedu si to dobre predstavit treba i s petrzelovou nati nebo podobnou cerstvou bylinkou;-)

Výborný recept. Udělal jsem je podle Jany Remkové, tzn. s rozmarýnem a ještě jsem přidal jemně nakrájenou anglickou slaninu. Byla to příloha k přírodní kotletě a krkovičce a hranolky. Celá rodina i s vnučkou moc chválila. Dávám za recept bodík. Karel

Dnes vyzkoušeno k večeři;-)V zelenině měli poslední 2 bílé žampiony a spoustu nějakých velkých-prý lepších,ale i dražších:-O ,tak jsem vzala ještě dva.Pekla jsem v remosce.Nechtělo se mi pro tymián,tak jsem dala směs italského koření;-)Na závěr jsem na vrch dala hermelín s pepřem.Bylo to opravdu výborné:-p a dostala jsem i pochvalu.Bodík letí

Eficka82: :-(( nic ve zlem, ale podle vasi upravy receptu je Babica naprosta NULA :-D:-D:-D;-(

:yes:

Dovolím si přidat foto a bod. Vynikající!!Jen já jsem nedávala tymián, který se mi zdá hodně výrazný, ale malou větvičku rozmarýnu. Rozhodně jsem tyhle žampiony nedělala naposledy:-)

:-p mňam:yes::yes:

jako příloha k masu výborné:yes:

:-p:-p:-to se mě moc líbí,právě k třeba ke kotletkám přírodním:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

Já to dělám v pečícím sáčku, šťáva z hub a máslíčko spolu hrají moc dobrou symfonii:-D

:yes:

jarda Kadic::-) Máš pravdu, ja som tu kedysi dala aj recept na hubové korenie : http://www.toprecepty.cz/recept/36516-domaci-houbo... ;-)

U mladých malých václaviek nožičky používam bez problémv. Tento rok som objavila obrovské zdroj, boli však väčšinou prerastené, musela som rýchle zbierať, spracovať. Takže mám naplnenú mrazničku, aj som dávala do octu. Z mrazených varím hlavne "držkovú", guláš, ale aj kulajdu, aj hubový nákyp, dávam pod mäso. A včera som našla len tak 5 minút od domu 12 ks masliakov, klouzky..tak ma potešili, dnes bude z nich čerstvá voňavá polievka.

magdalenka, jarda Kadic: václavky jsme neměli už kolik let....ale jestli třeba příští rok budou, nasušit nožky zkusím, díky;-)

Tématické fráze:
žampiony recepty, pecene zampiony, žampióny, pečené žampiony recepty, žampiony recept, recepty se žampiony, recept na žampiony, recepty na zampiony, recepty s žampiony, recepty žampiony, recept se žampiony, recept žampiony, top recepty zampiony, žampiony pečené, pečený žampiony, pečené žampiony recept, recept na pecene zampiony, recept pečené žampiony, recept s žampiony, zampion recepty

Suroviny:
žampióny, cibule, česnek, máslo, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, tuk

Přidat fotografie receptu