Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory na pánvi se slézem kučeravým

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paulpaul

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 832 kJ /
1 394 kcal
Bílkoviny64,34 g
Tuky33,23 g
Vláknina28,60 g
Cholesterol 856 mg
Sodík 2,67 g
Sůl6,28 g
Sacharidy195,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme. Na pánev dáme trochu oleje, pokládáme polovinu brambor. Krok 2: Na to poukládáme na kolečka pokrájenou klobásu nebo na kostičky měkký salám, na to posekané listy slézu, trochu posolíme, okořeníme a polijeme kečupem. Krok 3: Dále dáme druhou polovinu brambor, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Mezitím si rozšleháme vejce v mléku, nalijeme na brambory a přikryté pod pokličkou dodusíme, dokud se vejce nezatáhnou. Krok 4: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vysušíme. Na pánev nalijeme trochu oleje, dáme brambory, osolíme, opepříme a opečeme. Mezitím si klobásu (měkký salám) nakrájíme na kostičky. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme klobásu a obojí ještě chvíli opečeme. Krok 5: Přidáme listy slézu pokrájené na proužky, promícháme a ještě podusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme rozšlehané vejce s mlékem a necháme dusit na pánvi přikryté pokličkou, dokud se vejce nezatáhnou.

Zveřejněno 11. 11. 2015

Poznámka autora paulpaul

Sléz kučeravý je zapomenutá léčivá zelenina, listy obsahují slizové látky, silice, třísloviny.

Využití - nejlépe čerstvé, do salátů, dále do polévek, zeleninových jídel, jako špenát, do francouzských brambor, s těstovinami, plněné listy. Vysušené listy (5:1) na čaj.

Je to poměrně univerzální rostlina, listy a semena jsou jedlé za syrova i vařené. Částečně je mrazuvzdorná.

Usnadňuje vykašlávání, působí při průduškových katarech, dýchavičnosti, při zápalu sliznice žaludku, při žaludečních vředech, při zápalech měchýře, hojení bércových vředů atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory na pánvi se slézem kučeravým

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vr5L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory na pánvi se slézem kučeravým

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vr5L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jana Remkova: Mohu vřele doporučit, je to chuťovka a přitom je to i zdravé, i méně náročné na energii (nemusíte zapínat troubu) :-p

Hmmm, musím si najít, co je to ten sléz :-), když to vidím na obrázku, nějak nevím ..

Tématické fráze:
brambory do panve, brambory na pánvi, brambory na panvi se salámem, polévka ze slézu, opečené brambory na pánvi za syrova

Suroviny:
brambory, klobása, vejce, mléko, kečup sladký, sléz kučeravý

Přidat fotografie receptu