Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová omáčka podle Čiriny

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 005 kJ /
1 913 kcal
Bílkoviny32,37 g
Tuky91,69 g
Vláknina31,21 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy226,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a cibuli nakrájíme na cca centimetrové kostičky, zalijeme malým množstvím vody (aby bylo vše potopené, ne víc), osolíme, nebo přidáme masoxovou či bylinkovou kostku a vaříme do poloměkka, zn. asi 5 minut. Poté za pomoci cedníku přidáme šlehačku, v níž jsme rozkvedlali hladkou mouku. Promícháme, provaříme dalších cca 20 minut a dochutíme cukrem, octem a solí.

Zveřejněno 13. 4. 2009

Poznámka autorky Eliza

Kdo má rád kopr, může čerstvě nasekaným posypat hotový pokrm.

Zdroj: volně podle "Vaření s Čirinou"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová omáčka podle Čiriny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1N0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová omáčka podle Čiriny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1N0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Z postupu nějak vypadl bobkový list a česnek. :-!:-!:-!

Zkusila jsem to, pridala jeste zbytek papriky, co jsem potrebovala spotrebovat a je to vynikajici! Hlavne velmi rychle!!a chutne:)

A já ještě přidávám kousek nějaké uzehiny,to je mňamka.:-p:-*

My to voláme "zemiaková omáčka", varím tiež bez cibule a cesnaku, dochucujem kôprom a ak nemám, bobkovým listom. Výborná príloha, ako udáva tejaja, k fašírke, ale aj s párkom alebo vajcom, môj otec to miloval aj s vareným hovädzím.

U nás sa robí niečo podobné, len zemiaky sa režú na kocky, nie na centimetrové kocôčky, je to bez cibule a cesnaku a volá sa to Zemiaky na kyslo. K tomu fašírka, kúsok mäsa alebo volské oko. Fotku vkladám k receptu:-D

Mamka dělá podobně polévku - kulajdu, jen bez česneku a přidává buď míchaná vajíčka nebo vejce natvrdo :-p Můžu se po ní ujíst ;-)

Eli, dík za doplňující komentář, jinak bych omáčku podávala jako hustou polévku (určitě by se nic nestalo :-D), ale s tou sekanou či karbanátkem....:-p:-p:-p, v prvních vteřinách po přečtení mi ta kombinace přišla hodně zvláštní, ale teď už si to dovedu dost dobře představit...nyní si musíme pár dní od masa odpočinout, ale pak hned otestuju, už teď se těším :-):yes:

Marti, děkuji za komentář, už jsem myslela, že si nikdo ani nepovšimne...:-) :-* Čirina doporučuje konzumovat s karbanátky nebo se sekanou a my jsme si na této "omáčce" pochutnali jako na alternativní příloze - namísto obligátního bramborového salátu - k velikonoční masové nádivce. Ale dovedu si to představit i jako samostatný pokrm.

tak tohle přijde v oblíbených na řadu velmi brzy :-p

Tématické fráze:
bramborova omacka, bramborová máčka, cirina recepty, vaříme s čirinou, zavařování hotových jídel, recepty od čiriny, čirina, zemiakova omacka, bramborova omacka recept, recepty čirina, vareni s cirinou, kuchařka čirina, vajíčková omáčka, vajíčková omáčka s bramborem, muffiny ty nejlepší recept, míchaná vajíčka podle polreicha, kulajda podle pohlreicha, u čiriny, zemiaková omáčka recept, zavařování hotového jídla

Suroviny:
brambory, cibule, smetana ke šlehání, česnek, bobkový list, mouka hladká, cukr, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu