Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 49 536 kJ / 11 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,91 g |
Tuky | 589,55 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 2,48 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,17 g |
Sacharidy | 1 474,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olejem. Pečeme na 175 stupních 12 - 15 minut. Upekla jsem 2 ořechové pláty a 1 kakaový.
Krok 2: Krém: v mléce rozkvedláme mouku, vlijeme do kastrolku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do horkého vmícháme tuk a vanilkový cukr. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech zašleháme kaši. Dochutíme rumem.
Krok 3: Vychladlé pláty seřežeme na velikost dortu. Prvně potřeme marmeládou tmavý plát, pak krémem, přiklopíme na krém světlý plát, opět potřeme marmeládou a krémem, přiklopíme druhý tmavý plát, přitiskneme. Vyřežeme potřebný tvar. Po celém povrchu potřeme dort krémem a dáme do lednice ztuhnout.
Krok 4: Mezitím si připravíme potahovací hmotu: cukr 2x prosejeme přes síto, mléko stačí 1x. Uděláme důlek, přidáme ostatní suroviny a začneme propracovávat v hladkou hmotu. Vodu v žádném případě nepřidáváme, ale dáme si do misky vodu a tak 5x během práce si namočíme ruce. Hmota musí být tuhá a tvárná.
Krok 5: Obarvíme potravinářskými barvivy a dle velikosti vyválíme mezi dvěma mikroteny a dort potáhneme a dozdobíme dle fantazie každého. U korpusu ořechového dáme 170 g mouky a 80 g ořechů, u tmavého 230 g mouky a 20 g kakaa.
Zveřejněno 14. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort veselé vláčky pro Dominika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MxgR
Moje poznámka
Dort veselé vláčky pro Dominika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MxgR
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 13 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 minutou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 9 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 10 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 12 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 12 hodinami
Tématické fráze:
dort vláček,
dort ve tvaru vlacku,
dort s vláčkem,
dort vlacky,
vlaček dort,
recept na dort vláček,
dort vlaček,
jak upéct dort vláček,
vesele dorty,
veselý dort,
vláčky na dort,
dort vláček fotografie,
recept na dort vlaček,
vlacky,
dort vlacek postup z kremu,
dort s vlacky,
veselý dort recept,
dorty s vláčkama,
dortiky od dominika,
recept na dort ve tvaru vlacku
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
kakao,
ořechy mleté,
mléko,
mouka polohrubá,
omega,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med tekutý,
voda,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (5)