Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový cheesecake s čoko mřížkou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Náročný

Doba přípravy 4320 min Doba přípravy: 4320 min

4320 min (4320 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 423 kJ /
3 925 kcal
Bílkoviny101,89 g
Tuky283,71 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 1,23 g
Sůl2,62 g
Sacharidy231,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem si uděláme domácí lučinu tak, že na sítko na čistý kapesník vlijeme 800-1000 g bílého jogurtu, sítko postavíme na misku a necháme v lednici - odkape syrovátka a na sítku zbude lučina (cca polovina původní hmotnosti). Krok 2: Dále nakrájíme dýni (nejlépe Hokkaido) na kostky a upečeme v troubě doměkka, necháme vychladnout a rozmixujeme. Takto ji můžeme uchovat v lednici také do druhého dne. Krok 3: V den pečení smícháme všechny suroviny na korpus, vmačkáme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a uděláme i zvýšené boky. Dáme do lednice. Krok 4: Na krém smícháme lučinu s dýní, přilijeme Salko, cukr a po jednom vejci opatrně zašleháváme. Náplň má být hladká, lesklá a hutná. Z náplně si odebereme 4 lžíce, které v jiné misce smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Krok 5: Dýňovou náplň nalijeme na korpus a čokoládovou náplní na cheesecaku uděláme zdobicím sáčkem mřížku nebo zdobení dle libosti. Krok 6: Pečeme v troubě bez horkovzduchu na 150°C asi 0,5 hodiny. Necháme ho zcela vychladnout a přemístíme do lednice, kde by měl zůstat dalších 24 hodin.

Zveřejněno 15. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový cheesecake s čoko mřížkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3P09

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový cheesecake s čoko mřížkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3P09

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Zaujala mě tady ta pečená čokoláda :-O Jsem žádostiv, zdalipak se to zítra povede stejně jako autorce :-)

Lučina
Odvodňoval jsem 1kg tučného jogurtu...
Po cca 12 hodinách v utěrce na sítku jsem "odsál" ještě v utěrce na složených novinách:yes:
Výtěžnost je 40% (400g)
(hihihi, takže kupujeme drahou vodu, že 8-(
***
Edit 28.10.2019
No, dýně dala náplni barvičku:yes: ale avšak náplň byla jako suchá brzda:no:
Zato ale zmíněná čokomřížka se povedla a chuťově je OK :yes::yes::yes:

Moc hezky vypadá :yes:

Vypadá nádherně, a když čtu složení, mám 4kg nahoře:-D Uschovám si recept na nějakou obzvláště významnou událost. Děkuji za inspiraci :yes:

Tématické fráze:
dýnový cheesecake, cheesecake s dýní, dynovy cheesecake recept, dynovy kolac s lučinou, dýňový cheesecake z lučinou, dýňový cheesecake s ořechy, coko dýňový cheesecake, nepeceny dynovy cheesecake, hmotnost luciny, cheesecake zdobení, postup na čoko mřížky na dort, coko cheesecake, dynovy raw cheesecake, čokocheesecake, nepečený cheesecake dýně, zdobení čokoládovou mřížkou, dort s čokoládovou mřížkou, ozdoba jídla mřížkou z mouky, jak uchovat pečený cheesecake, čokoládovou dynovy cheesecake

Suroviny:
sušenky, mouka hladká, cukr písek, máslo, olej, lučina, dýně, salko, vejce, cukr skořice, kůra citronová, šťáva citronová, čokoláda tmavá

Přidat fotografie receptu