Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečených kaštanů a hrušek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Simply Food Simply Food

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 337 kJ /
1 037 kcal
Bílkoviny17,25 g
Tuky16,98 g
Vláknina32,47 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy187,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a oloupejte. Krok 2: V té samé troubě nechte mezitím péct v přikrytém pekáči petržel nakrájenou na větší kousky a lehce zakapanou olejem. Kaštany a petržel můžete klidně péct i současně, na jejich teplotě při zpracování tolik nezáleží, protože se stejně ještě budou vařit. Krok 3: V momentě, kdy začne petržel zlátnout, tak ji vytáhněte z trouby. Do vařícího zeleninového vývaru nasypejte oloupané kaštany, pečenou petržel a přidejte 1,5 oloupané hrušky, kterou jste zbavili jadřinců a nakrájeli na větší kousky. Přidejte tymián a špetku pepře. Krok 4: V momentě, kdy jsou hrušky, petržel i kaštany uvařené do měkka, tak polévku rozmixujte do hladkého krému. Pokud se vám bude polévka zdát příliš hustá, můžete ještě dolít vývar nebo vodu. Polévku dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem. Krok 5: Pokud ji chcete zjemnit, můžete přidat trochu smetany. Podávejte s čerstvou hruškou nakrájenou na nudličky a toustem.

TIP: Jedlé kaštany v naší kuchyni

Zveřejněno 16. 11. 2015

Poznámka autorky Simply Food

Pokud nevíte jak na loupání kaštanů, tak postup loupání při všech tepelných úpravách najdete zde (s dovolením jsem si to video půjčila)

https://www.youtube.com/watch?v=qnRxWmGqqIY&app=de...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečených kaštanů a hrušek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečených kaštanů a hrušek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNVK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
loupání kaštanů, polévka z jedlých kaštanů, polévka z pečených kaštanů, jak zpracovat hrušky, úprava hrušek, tepelna uprava hrušky, pečené jedlé kaštany recept, pecene kaštany, jedle kastany polevka, jedlé kaštany s hruškou, recepty z kaštanů, hruška pečení kaštanů, loupani pecenych kaštanů, jak zpracovat pečené kaštany, loupané pečené jedlé kaštany recepty, jedlé kaštany loupané, jak zpracovat jedlé kaštany, z pecenych kastanu, zpracovani hrušek, pečené kaštany recept

Suroviny:
kaštan jedlý, kořen petržele, hruška, citron, tymián čerstvý, olej olivový, vývar zeleninový, smetana, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu