Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v tandoori koření s řepnou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 334 kJ /
1 036 kcal
Bílkoviny75,64 g
Tuky46,46 g
Vláknina13,16 g
Cholesterol 237 mg
Sodík 440 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy73,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa si nakrájíme na hranoly. Osolíme a posypeme červenou paprikou. Do misky si dáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, 3 lžíce koření tandoori a zakysanou smetanu. Rozmícháme a touto marinádou potřeme rybu. Krok 2: Necháme odležet aspoň 2 hodinky a poté osmahneme na grilovací pánvi ze všech stran. Na kaši si oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky a to samé uděláme s řepou. Krok 3: Dáme vařit brambory do slané vody asi po 10 minutách přidáme řepu. Vaříme do měkka. Scedíme a rozmixujeme do hladké kaše. Vše jsem ještě posypala citronovým pepřem.

Zveřejněno 18. 11. 2015

Poznámka autorky terezicka1

Další recepty najdete zde http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v tandoori koření s řepnou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64vz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v tandoori koření s řepnou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64vz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

No, mně se líbí to "špilkování" :yes:

:-K terezicka1:
Píšete: "ja moc ryby nejim"
To mi přijdete jako ten hostinský, co si otevřel hospodu na mýtince...:-D

terezicka1: já zas třeba ryby miluji a zrovna losos má tak lahodnou chuť, že téměř koření nepotřebuje;-) Je třeba neupravovat ho tepelně příliš dlouho, nebo se vysuší a je pak opravdu téměř bez chuti.
Jinak je to ryba s fantastickou chutí a spousta koření ji přebije. A protože je zároveň i hodně drahá, měl by si každý dobře rozmyslet, jak si ji upraví.
Tvoje okořenění asi zkusím na kapřích hranolkách:-):yes:

Dekuju :-K ja moc ryby nejim, takze losos, zralok a tunak,jsou chutove ryby pro mne idealni, ze nejsou cítit po rybine.

Hmm, losos nemá chuť nic moc. Kdysi to říkal i nějaký nejmenovaný kuchař. Takže koření si myslím je potřeba. Můj postřeh z lososa je ten, že mne zklamal. Raději mám třeba pražmu, nebo makrelu. Myslím, že sis dobře poradila;-)

Colombo65: dekuji :-)

Mozna mate pravdu, delam lososa na nekolik způsobů. Chtela jsem taky jinou variantu, nez klasiku..

Škoda lososa. Takhle výrazné koření jeho chuť zcela zabije :-( Takže ve výsledku je jedno, jestli v tom obalím lososa nebo třeba tresku či pangase.

Velká nádhera :-O:yes::yes:

Tématické fráze:
losos tandori, jména všech kaší

Suroviny:
losos, koření tandori masala, česnek, paprika čerstvá červená, zázvor, sůl, smetana zakysaná, řepa červená, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu