Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka kroupa zapečená s klasem a kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Středně náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 055 kJ /
491 kcal
Bílkoviny15,63 g
Tuky2,63 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy93,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku kroupu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme špetku solčanky, vaříme asi 2 minuty. Odstavíme a necháme cca 10 minut dojít. Krok 2: Klaso nakrájíme na maličké kostečky, vsypeme k pohance, přidáme kysané zelí, promícháme. Není třeba solit, solačnka bohatě stačí a kysané zelí taky udělá svoje. Krok 3: Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olivovým olejem, vsypeme pohankovou směs a dáme do trouby zapéct na cca 40 minut.

Zveřejněno 21. 11. 2015

Poznámka autorky Johanka128

Je to jednoduché a poměrně rychlé jídlo. Zdravé a chutné.

Tento typ jídel mám moc ráda a často si je dělávám do práce na oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka kroupa zapečená s klasem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EmBl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka kroupa zapečená s klasem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EmBl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

hosta: Já solčanku používám na dochucování místo Podravky a podobných, je to jemnější a ne tak sladké. Občas vyměním za bylinkovou sůl:-)

To zní zajímavě, já si musela vygooglit i tu solčanku. Jsem ještě méně gramotná v tomto oboru než Majka, ale určitě se po tom podívám:yes:

maris: Určitě vyzkoušej, je to moc dobré:-)Já používám Klaso jemné, lahůdkové a kostky na čínu. Měla jsem i Klaso klobásu, ta taky není špatná, ale to je malý balení, tak na jednu porci.

Johanka128: Díky:-), otvíráš mně nové obzory - je vhodné i pro diabetiky a to potřebuju, podívám se po něm:-)

maris: Jasně:-) dám tu odkaz, kde jsou veškeré informace.
http://www.klaso.cz/info.html
Já klaso používám místo maso (což neznamená, že bych byla vegetarián), vynikající je třeba opečený na pánvičce s bramborovou kaší nebo místo klobásky k hrachové kaši...variací je spousta. Dá se sehnat ve zdravých výživách, možná i v některých klasických obchodech.

Absoutně netuším, co je to klaso. Můžeš, prosím, upřesni ?:-)

Tématické fráze:
pohanka kroupa recepty, zapečená pohanka se zelím, pohankové kroupy recept, pohanka kroupa recept, pohankové kroupy recepty, kroupy se zelím, recept pohankové kroupy, pohanka kroupy recept, pohankove kroupy, pohanka recepty, pohanková kaše se kysaným zelím, recepty pohanka kroupa, zapečené zelí vegetarian, recepty s klasem, pohanka typu kroupy, kroupy pohanka, kyselé zelí pohanka batáty zapečené, pohanka zapečená se zelín, zapečená pohanka se zelín, kroupy recept

Suroviny:
pohanka, klobása klaso, zelí kysané, solčanka, olej olivový

Přidat fotografie receptu