Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie654 kJ /
156 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme přípravou domácích hranolků z brambor, neboť se déle smaží. Oškrábané brambory nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Do kastrolku dáme vařit vodu a jakmile dojde k bodu varu, tak přidáme nakrájené hranolky a vaříme zprudka 5 minut. Krok 2: Mezitím poctivě odblaníme a očistíme vepřové palce z kýty. Očištěné palce lehce potřeme olejem, vydatně osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme odležet při pokojové teplotě. Krok 3: Povařené hranolky scedíme a ochladíme studenou vodou. Do hlubší pánve dáme rozpustit kostku vepřového sádla a jakmile je rozpálené, tak do něj vložíme ochlazené a osušené povařené hranolky. Krok 4: Nachystáme steakovou grilovací pánev a nalijeme do ní asi 2 lžíce řepkového oleje. Do rozpálené pánve s olejem vložíme okořeněné palce a opékáme 5 minut z každé strany. Krok 5: Této doby využijeme k nakrájení 4 máslových žampionů na silnější plátky. Opečené palce z obou stran poté vložíme do připraveného alobalu, dokonale zabalíme a necháme 5 minut tzv. dojít. Krok 6: Mezitím v pánvi došlo k tomu, že hranolky jsou křupavé a zlaté, a tak je přendáme do cedníku a necháme okapat. Do pánve s výpekem vložíme nakrájené žampiony a zprudka orestujeme ve výpeku z masa a podlijeme asi 1 dl vody, čímž se krásně odvaří do žampionů výpek a spojí tak svoje dokonalé chutě. Krok 7: Vepřové palce servírujeme v celku nebo nakrájené a podáváme na restovaných žampionech s domácími hranolky. Vhodným doplněním e tatarská omáčka nebo nějaký dip dle chuti.

Zveřejněno 22. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WXRo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WXRo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

hospodyne: :-O - tak to jsem žila celý život v blažené nevědomosti (a asi nejsem sama;-)), místní řezník jako palce prodává asi to z druhé strany - odříznuté špičaté konce panenky. Díky i za přidanou fotku - stále se člověk učí, takže se hluboce kaju za neznalost a omlouvám se:-D

Paní hosto, palec je vážně od kýty!!;-);-) Je to ten širší konec panenky, vlastně ten kousek svalu od kýty, který k panence přisedá.

:yes::yes::yes:

Colombo65: nechci být hnidopich, ale ty užší špičatější části panenky, kterým se říká palce, směřují ke kotletě, u kýty jsou ty konce zaoblené;-) - je to fuk, jídlo krásné, fotky krásné, dokážeš nás vždycky dohnat ke slinění:-D:-D

hosta:Palec = část vepřové panenky oddělená od kýty;-)

Taky se divím, no a ještě by to chtělo napsat, že budem potřebovat taky ty žampiony ;-) Ale bod dám, to zas jo. :-))

Vypadá úžasně:yes: Vepřové palce - z kýty?:-O To je pro mne nová informace, znám vepřové palce jako špičky panenky:-)

Tématické fráze:
restovane zampiony, restované žampiony recept, žampiony restované, restované žampiony recepty, maslove zampiony, minutkový guláš z vepřové panenky, restovany zampiony, dip k veprove panence, žampionová omáčka k vepřové panence, omáčky k vepřové panence, vepřové palce se žampiony, vepřová minutka na žampionech, orestovane žampiony, žampion máslový, vepřové palce, restovane zampiony se smetanou, minutkové vepřové maso se žampiony, resovane zampiony, zampiony retovane, restovaná žampiony

Suroviny:
palec vepřový, brambory, žampióny, sůl, pepř čtyř barev, sádlo vepřové, olej řepkový

Přidat fotografie receptu