Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný crumble

Skvělý dezert zvládnete vykouzlit i během pouhé půlhodiny. Doslova podzimním dezertem je jablečný crumble, krásně vonící po skořici. Jeho příprava je opravdu snadná a tak se do jeho přípravy mohou bez obav pustit i začátečníci.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karol89 Karol89

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 184 kJ /
2 912 kcal
Bílkoviny40,29 g
Tuky147,52 g
Vláknina49,90 g
Cholesterol 434 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy330,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Jablka můžeme oloupat a nakrájíme na kostičky. Dáme do zapékací mísy, posypeme skořicí a cukrem. Pořádně promícháme. Krok 2: Ze špaldové mouky, pohankové mouky, cukru a másla, vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 3: Jablka posypeme drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 20 minut.

Zveřejněno 25. 11. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný crumble

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm9y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný crumble

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm9y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Rychlý, jednoduchý a výborný :-) ráda ho připravuji, když mě honí chuť na sladké. Skvěle chutná i se švestkami

Lenka Mezihoráková 2. 5. 2017 07:18
Dotaz,dá se do drobenky místo másla použít kokosový olej?

Lenka Mezihoráková: já kokosák používám jen na pánev,, takhle jsem ho ještě nezkoušela takže nevím jak to bude s konzistencí ale zkuste udělat hokus pokus :-)

Výborné :yes:. Do jablek jsem nedávala žádný cukr, jen jsem přidala rozinky, které to přirozeně dosladí. Do drobenky zas místo cukru pouze 2 lžíce medu a pro mě úplně stačí. Doma jíme ještě teplé s kopečkem kysané smetany. Mňam.

Marie bombardacka: však zkuste :-) já klasikou mouku a bílý cukr v kuchyni z 99% nepoužívám :-)

Marie bombardacka 8. 3. 2016 08:19
:-)dala bych normální drobenku mouka polohrubou máslo cukr

Tématické fráze:
jablečný crumble, jablečné crumble, crumble s jablky recept, jablecný crumble recept, jablečné crumble recept, crumble recept, jablečný krambl, crumble, jablečný cramble, crumble s jablky, jablečný krumble, jablečné grumble, recept na jablecny crumble, crumble s jablky recepty, jablecne scrumble, recept na jablečné crumble, crumble recepty, jablečný crumbl, jablečný scrumble, recept na crambl

Suroviny:
jablko, skořice, cukr, mouka špaldová hrubá, mouka pohanková, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu