Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečené brambory s volským okem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, které nám zůstaly z předchozích jídel a máme je v lednici, nakrájíme na plátky. Na pánvi s trochou slunečnicového oleje je restujeme a obracíme, až jsou pokud možno ze všech stran zlatavé. Krok 2: Pak do nich opatrně vyklepneme vejce, aby zůstaly žloutky v celku (pokud se nějaký rozteče, nic se nestane). Posolíme a opepříme a na mírném ohni necháme bílky ztuhnout. Krok 3: Vhodnou přílohou je tatarská omáčka, chléb. Kdo chce a má rád i kyselá okurka.

Zveřejněno 26. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené brambory s volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Agxj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené brambory s volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Agxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

No, občas vařívám cosi podobného...
...akorát místo včerejších brambor zpracuji předpředvčerejší chleba;-)

Brambory 100x jinak:-D

Tématické fráze:
volské oko s bramborem, opečené brambory s přílohou, bramborák s volským okem recept, opečené brambory s uzeným a vejcem, volské oko recept, brambory s volslym okem, recepty na opečené brambory, volské oko a štouchané brambory, uzené s volským okem, šťouchané brambory se šunkou a volským okem, brambory s okem, www,nova.cz dobroty

Suroviny:
brambory, vejce, olej, sůl, pepř, tatarská omáčka, chléb, okurky sterilované

Přidat fotografie receptu