Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí steak a houbová omáčka

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie138 kJ /
33 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky0,20 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vytáhneme z lednice 1 hodinu před zhotovením, opepříme, osolíme, pomažeme olejem a necháme odpočívat. Zatím uvaříme brambory. Jak budou uvařené, dáme je do předehřáté trouby i se zeleninou. Krok 2: Rozpálíme pánev a položíme na ni steak, z každé strany 4 minuty. Potom maso zabalíme do alobalu a necháme odpočívat. Krok 3: Zatím připravíme omáčku: na stejnou pánev dáme máslo nakrájené žampiony a dusíme. Přilijeme vývar, trochu sojové houbové omáčky. Nakonec dáme smetanu, ochutnáme a dosolíme, dopepříme. Rozkrojíme steak a podáváme.

TIP: Časté chyby při přípravě steaků

Zveřejněno 26. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak a houbová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dllk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak a houbová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dllk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Margita Mysliveckova 4. 12. 2015 03:57
Hovezi steak je vzdy ocenen jako jedno z nejlepsich minutek,pokud je ze spravneho kusu(druh skotu),spravne odlezely,a pokud mozno okoreneny den,i 2 dny predem(staci troska cerneho,nebo zeleneho ci michaneho pepre,a par krouzku cibule,pomazat olejem,pokud mozno arasidovym,ktery vydrzi az 180°takze pak samozrejme delate steak nasucho,na tezke grillove panvi)a vyndany z lednicky 3 hodiny predem,mate-li cas)..Jestli se autor zase ne urazi, mohu doporucit jako obmenu,misto sojove houbove omacky(pardon,ale soja na steak je jak pest do oka,a fusion-cuisine uz odzvonilo, aspon v Evrope, nastesti),Sauce demi-glassè,ktera sice vyzaduje spoustu casu,ale muzete si ji udelat do zasoby,rozdelit do malych nadobek,a v mrazaku vydrzi i pul roku.Do:-)bry steak ovsem nepotrebuje zadnou omacku,jsou to jen prazdne kalorie.Take si dovoluji poznamenat,ze kukuricne klasy,zobrazene na fotografii receptu,jako priloha,mi nepripadaji vhodne,je to styl Tex-Mex ovsem"proti gustu zadny disputat".

casino: Zvojtil, mělo to být RAW, čili syrový. Rare je krvavý, nedopečený, čili takový jako na fotce. Máte pravdu.

Petra: Péťo, díky,já měl za to , že když sojová,tak prostě jednodruhová, holt se člověk pořád učí:-K:-K:-K

Drobek:
No, nezvojtil jste to poněkud?
RARE není "nevařený, syrový. Používá se u jídel jako je tatarský biftek a carpaccio." jak píšete, ale středně syrový, tedy 52°C ;-)

Drahos z kamene: co je to “sojová houbová omáčka“:-?

Krásné, jen podle fotek je ten steak spíš středně syrový a ne každý to má tak rád.
Správně je to takhle:
Rare - nevařený, syrový. Používá se u jídel jako je tatarský biftek a carpaccio.
Zprudka pečený, Modrý - Vařený velmi rychle, venku je spálen, ale uvnitř je obvykle chladný a stěží vařený. Biftek bude červený na vnitřní straně a sotva ohřátý. Někdy se říká krvavý.
Středně syrový- (52 ° C vnitřní teplota) Venku je šedohnědý a střed bifteku je plně červený a mírně teplý.
Středně propečený- (55 ° C vnitřní teplota) steak bude mít červeno-růžový střed. Toto je standardní stupeň vaření na většině steakových resturací a také nejobvyklejší a nejchutnější.
Střední - (63 ° C vnitřní teplota), střed bifteku je horký a plně růžový až do hněda.Venku je šedohnědý.
Střední dobře udělaný - (68 ° C vnitřní teplota) maso je lehce růžové okolo středu. vnitřní teplota ) Maso je šedohnědé ve středu a mírně ohořelé. V některých částech Anglie toto je známé jako "německý styl".
To vyšší propečení se dělá tak, že se pánev po opečení svrchu dá do trouby, na středně propečený na 110° asi a pět minut. Ono se to dodělá i vevnitř trochu víc.

Paráda :-):yes:

Bibinka::-K:yes:

Drahoši, moc pěkné, jednoduché a zajisé dobré:-p Máš zasloužený 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
omáčka ke steaku, žampionová omáčka ke steaku, houbova omáčka ke steakům, steak s houbovou omáčkou, hovězí steak s houbovou omáčkou, omáčka k hovězímu steaku, omáčka na hovězí steak, steakové omáčky, omačky ke steaku, hovezi steak s omackou, hovězí steak recept s houbovou omackou, houbová omáčka s hovězím masem, hovězí steak s houbami, žampionová omáčka ke steakům, omáčka na steak, omáčka na steaky, omáčka k bifteku, omáčky ke steaku recepty, houbová omáčka ke stejku, omáčka ke stejku

Suroviny:
steak hovězí, žampióny, olej olivový, brambory, kukuřice, paprika, vývar, sůl, pepř, kmín celý, smetana na vaření, máslo

Přidat fotografie receptu