Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí Baileys dle Charlese

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xyeti

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 536 kJ /
3 952 kcal
Bílkoviny46,03 g
Tuky165,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy111,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pudink připravíme klasickým způsobem, jen nedáváme cukr a přidáme jeden cukr vanilkový. Za stálého míchání (nesmí se utvořit škraloup) necháme trochu zchladit, ale ještě do teplého přišleháme 2 zkaramelizovaná Salka (v teplém pudinku se Salko lépe rozpustí a nedělají se hrudky), rozpuštěnou kávu (na tuto dávku rozpouštím 5 lžiček v asi 1 dl horké vody), smetanu a nakonec rum. Krok 2: Rum přidáváme až nakonec, aby byl pudink co nejchladnější a neodpařoval se z rumu alkohol. Já všechno míchám ručním elektrickým šlehačem, krásně se to promíchá a rozšlehá to většinou i náhodné hrudky. Podáváme vychlazené s kostkou ledu. Rum je možné nahradit dobrou whiskou.

Zveřejněno 27. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Baileys dle Charlese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WXXo

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Baileys dle Charlese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WXXo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

xyeti: nó, hmmm.... - úplně perfektní :-! :-D:-D:-D:yes:

Nadja: 1 l mléko
30 g vanilkový cukr
1 ks mandlový pudinkový prášek
1 ks karamelový pudinkový prášek
0.5 l smetana na šlehání
6 lžiček rozpustná káva
2 zkaramelizovaná Salka
0.75 l rum tuzemský(ne bílý!)

Spokojená? :-D ;-)

xyeti: děkuji. ;-) Možná by bylo vhodné seskupit suroviny tak, jak se postupně použijí (mléko, pudink m., pudink k., cukr, Salko, smetana, káva, voda, rum).

Nadja:Ano,oba dohromady a 1l mléka.;-) A dělám to nejméně ze dvou dávek,fakt to docela rychle mizí. :-D A používám kvalitní puding Dr.Oetker.

xyeti: rozumím tomu dobře, že se smíchají oba pudinkové prášky a uvaří se v 1 l mléka ???

Tématické fráze:
domácí baileys s vanilkou, domácí baileys ovocné, baileys ze smetany v prášku, domácí baileys recept, domácí baileys smetana, baileys smetana, salko, smetana, rum, bejlis z bílého rumu, domácí baileys ze smetany, salko rum a káva, domácí baileys salko bílý rum smetana, recepty baileys s whiskou, baileys z vanilka pudinku, baileys bílý rum, domácíc baileys rum, domácí baileys z rumu, baileys recept se smetanou, domácí baileys hrudky, baileys z mandloveho puding, baileys recept z mandloveho pudinku

Suroviny:
mléko, cukr vanilkový, pudink mandlový, pudink karamelový, smetana ke šlehání, káva rozpustná, salko, rum

Přidat fotografie receptu