Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na žampionech se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 750 kJ /
1 852 kcal
Bílkoviny206,11 g
Tuky108,03 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 562 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy10,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme vepřové maso, které nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme na jemno, žampiony nakrájíme asi na 3 mm široké plátky. Krok 2: V hrnci na oleji nebo sádle osmažíme cibuli. Potom přidáme nakrájené žampiony. Jakmile nám zpění, tak přidáme maso a nesolené ho restujeme, aby se nám krásně zatáhlo. Přidáme koření a podlijeme vývarem. Krok 3: Vepřové zakryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání. Až je maso měkké, v hrnku ve studené vodě rozmícháme 3 lžíce hladké mouky. Krok 4: Hrnek s rozmíchanou moukou vlijeme do hrnce, já to vždy naliji přes síto, hned mícháme a necháme povařit. A přidáme smetanu na vaření. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 28. 11. 2015

Poznámka autora Drahos z kamene

Vařené v tlakovém hrnci jen 45 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na žampionech se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3PPp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na žampionech se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3PPp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dělali jsme a bylo to moc dobrý. Dávám palec nahoru. Jen bych dopsal do surovin i smetanu. ;-)

jednoduchý recept, inspirovala jsem se, jen jsem přidala špetku chili koření, měli jsme chut na trochu pikantnější. výborný typ na rychlou večeří, oběd. podávali jsme s rýži.

Dana61:dík moje neoblíbenější jídlo :-K:-K:yes:

velmi dobré:yes::-D všichni moji jedlíci byli spokojeni;-)

Jana Luzarová 30. 11. 2015 11:52
Něco jiného,pochutnaly si všichni.:-)):-))

Maso na houbách si představuji trochu jinak, tedy více hub a méně koření.

Tématické fráze:
vepřové maso se smetanovou omáčkou, vepřové na žampionech, vepřové na houbách se smetanovou omáčkou, vepřové na žampionech se smetanou, omáčky recepty, smetanové omáčky recepty, vepřová kýta se smetanovou omáčkou, veprove na zampionech s kari, vepřové se žampiony, vepřové plátky na houbách se smetanovou omáčkou, vepřové plátky na kámen, vepřová krkovička na houbách se smetanovou omáčkou, vepřové maso na žampionech se smetanou, vepřové plátky na žampionech, omáčka vepřové na žampionech a knedlík, vepřove maso s omáčkou, vepřová krkovička na žampionech, krkovice se smetanovou omáčkou s žampiony, veprove se smetanovou omáčkou a knedlíkem, veprove se smetanovou omackou

Suroviny:
krkovice vepřová, žampióny, hořčice dijonská, paprika, koření kari, sůl, pepř, vývar, cibule, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu