Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 128 kJ /
270 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky29,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka uvaříme doměkka se solí a zeleninou, maso obereme a nakrájíme, vývar přecedíme - část použijeme na omáčku, ze zbytku je výborná polévka. Krok 2: Na sádle zpěníme drobně krájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme. Za stálého míchání zalijeme částí zchladlého vývaru, přidáme drobně krájené okurky, pokrájené fazolové lusky a dobře provaříme. Krok 3: Během varu dochutíme mletým pepřem, lehce okyselíme trochou nálevu z okurek nebo kapkou octa a je-li třeba, dosolíme. Krok 4: Vložíme maso a vmícháme kysanou smetanu (do misky odebereme dvě naběračky horké omáčky, rozmícháme v ní smetanu a vše vlijeme zpět do hrnce). Podáváme s těstovinami.

Zveřejněno 30. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plly

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plly

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

distephano: bože, proto, že byl starý a na nic krom polívky a omáčky se nehodil;-)
A zničený nám nepřipadal - chutnal:-D

distephano 6. 12. 2015 12:59
takto znicit kralika, boze proc? :-((

Určitě moc dobré:-p+:yes: jen tak domácího králíka mít:-D zdroje nyní došly.

Pěkný recept,:yes: škoda, že už nemáme tu plnou králikárnu. Ale až koupím vyzkouším.:yes::yes:

Tématické fráze:
králík na luskách, recepty s fazolovými lusky, králík recepty, kralik a fazolky a okurka, guláš s fazolovými lusky, mléčná polévka z lusků recept, kralikarny tipy a triky, králík se smetanovou o

Suroviny:
králík, směs zeleninová do polévky, sádlo, cibule, mouka hladká, okurky sterilované, lusky fazolové, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu