Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí žaludky se znojemskou příchutí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 894 kJ /
1 887 kcal
Bílkoviny138,52 g
Tuky132,95 g
Vláknina12,94 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 4,75 g
Sůl11,15 g
Sacharidy31,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žaludky očistíme a pokud jsou hodně velké, překrojíme je na polovinu. Uzený bůček nakrájíme na delší, širší nudličky, česnek na plátky a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na chvíli osmažit bůček. Až pustí tuk, přidáme cibuli, česnek a bobkové listy a 7 minut restujeme. Krok 3: Poté přidáme žaludky, papriku a prudce osmažíme. Zalijeme 500 ml tekutiny, přidáme okurky, promícháme a přikryté poklicí dusíme doměkka. Krok 4: Vše přes cedník přecedíme a z cedníku vybereme stranou bobkové listy, měkké žaludky a pár nudliček bůčku. Krok 5: Vše ostatní, co v cedníku zůstalo překlopíme do hrnce s přecezenou šťávou a rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy přidáme odložené žaludky a bůček, podle potřeby dochutíme a minutu provaříme. Vhodná příloha: knedlík,těstoviny, nebo rýže.

Zveřejněno 1. 12. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Toto jídlo máme moc rádi z vepřových srdíček, která nejsou v poslední době k sehnání...Ale manželovi to více chutnalo právě z těch kuřecích žaludků :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí žaludky se znojemskou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KvyG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí žaludky se znojemskou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KvyG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

cecilka:rýže není špatná,ale jsou dobré i hrnkové knedlíky na které je tady spoustu různých receptů;-)Přeji hezké a pohodové vaření:-K

Anna Kocikova: ja som to vedelaaaaa:-D:-D:-D:-D, ze naj.... znojemska je z hovadzieho, mam ho=klizku, vyberiem z mrazaku, rozoberiem na "valceky" a samozrejme, treba prespikovat slaninou:-! , tak to robi aj svokra mojej sestry , zijucej v Brne. Uz sa na to tesim, je to skvele jedlo:-p:-p:-p, az na tie moje nepodarene knedle:-((:-((:-((. No co uz, urobim si k tomu ryzu:-//:-?....alebo si kupim v obchode:-((

cecilka:Pokud dělám z hovězího,tak jedině z kližky,je krásně šťavnatá a není tak drahá.Vždy je lepší koupit větší kus,aby se z něj dalo vykrojit jakoby takové celistvé"podlouhlejší pérko(váleček)".Prošpikuje se slaninou(nemusí být)a utáhne provázkem,nebo silnější nití,pro lepší udržení tvaru.Já ji dusím v papiňáku:-)Zbytek masa se může použít na dušení,nebo na guláš.
Cecilko přidávám odkaz s fotografií,jak mám kližku nachystanou před dušením:-)Snad to bude k užitkuhttp://www.sdilej.eu/pics/7fa5fca96aa97093dd5bd7d5...

Anna Kocikova: Dakujem za pochvalu, az na to, ze nech robim co robim, knedle sa mi, azda okrem zemiakovych, nedaria=asi mi neostava nic ine, iba ich kupovat:-((, no tie su:-((:-((. neviem, kde robim chybu:-!:-!:-! A ked urobim znojemsku z hovadzieho masa, poslem, ako sa podarilo. A este, moze to byt aj mocing=klizka:-?, alebo iba falosna svieckova, stehno a ine:-?:-?. Dakujem za odpoved a dakujem aj za pochvalu, ja skutocne velmi rada experimentujem, hoci obcas cosi konci aj v psikovej miske:-S:-D

cecilka:Děkuji za komentář:-KVidím,že také ráda experimentuješ,to je dobře;-):yes:
Ano,pravá znojemská se dělá z hovězího masa.U těch ostatních druhů jde spíše o tu"znojemskou" okurkovou příchuť:-)

Anna Kocikova: konecne som si "znojemku" urobila aj z kuracich zaludkov, no priznam sa, nevidela som rozdiel medzi kacacimi srdieckami a kuracimi zaludkami oboje bolo :-p:-p:-p. No este chcem vyskusat aj z hovadzieho a bravcoveho masa. No mam pocit, ze prava znojemka je prave z hovadzieho masa:-?

enynka:Děkuji:-K

no to bude dobrota.

Všem děkuji za komentáře i hodnocení:-KJsem ráda,že se recept líbí;-)
Cecilko díky za vyzkoušení:yes::-K

:-p:-K, mala som kacacie srdiecka, nahradila som ich kuracimi zaludkami a vysledok=:-p:-p:-p.

to je zase nářez:yes::-D tvé recepty nemají chybu, skvělé;-)

Kouzelnice - z "obyčejných" surovin nádherné a i oku lahodící jídlo;-):yes:
A ta hlavní fotka je neskutečně přirozená a krásná :yes::yes::yes: ... jako vždy :-K

Taky se mi to líbí:-p:yes::yes:

...to nemusí být špatné, budu muset vyzkoušet.:yes:

Tématické fráze:
kuřecí žaludky recepty, kuřecí žaludky, kureci zaludky recept, vánoční gratulace on line, recept na kuřecí žaludky, guláš z kuřecích žaludků, recepty z kuřecích žaludků, kuřecím zaludky, zadělávané kuřecí žaludky recept, gulas z kuracich zaludkov, znojemský guláš z kuřecích žaludků, recept na znojemskou, recept drůbeží srdíčka a zaludky s kyselou okurkou, kuřecí žaludky na sladkokyselé, znojemska recepty, kuřecí guláš s okurky, top recepty kuřecí žaludky, falosna kuřecí polévka, recepty online kureci zaludky, kureci zaludky gulas

Suroviny:
žaludky kuřecí, bůček uzený, lák z okurek, vývar kuřecí, olej, cibule, česnek, bobkový list, okurky sterilované, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu